Au încercat americanii să muşamalizeze moartea lui Amelie Earhart? O imagine descoperită recent sugerează că faimoasa femeie-pilot nu a murit în timpul prăbuşirii avionului în care se afla
În prezent, această teorie este pusă la îndoială de apariţia unei imagini nemaivăzute până în prezent în care apare atât Earhart, cât şi Noonan în insulele Marshall, pe spatele căreia se află scrisă locaţia celor doi, Jaluit Atoll. În partea dreaptă a imaginii poate fi observat avionul lui Earhart care este scos din apă de o navă, notează Mail Online.
Experţii consideră că imaginea a fost realizată în 1937, acelaşi an în care Earhart a dispărut în apropierea insulelor. De asemenea, imaginea ar putea confirma ipotezele vechi care sugerau că femeia a fost capturată şi ţinută ca prizonier de război de către japonezi. Guvernul japonez a declarat că nu există niciun document care să releve că Earhart a fost prizoniera ţării.
În imagine, Earhart se află cu spatele la cameră. Aceasta discută cu Noonan în timp ce se pregătesc să urce la bordul navei. Chipul celor doi nu poate fi observat, dar profilul acestora relevă similarităţi între persoanele din poză şi cele două persoane de la bordul avionului prăbuşit. Conform rapoartelor, cel care a realizat fotografia a fost un spion american care a fost executat ulterior.
Un expert în recunoaştere facială a declarat că în imagine sunt prezenţi Earhart şi Noonan, fotografia fiind descoperită în Arhivele Naţionale din SUA de către agentul federal ieşit la pensie Les Kinney. De asemenea, autenticitatea imaginii a fost confirmată de experţi.
Unul dintre aspectele neclare este modul în care Earhart a ajuns din zona prăbuşirii avionului pe insula Jaluit Atoll care se afla la 1.643 de kilometri de insula Howland. Însă această problemă ar putea fi rezolvată de mărturiile unor localnbici care susţin că au observat momentul în care avionul s-a prăbuşit.
O teorie mai veche sugerează că Earhart a murit în Saipan, Insulele Mariane de Nord, în timp ce era ostatica japonezilor. Aceasta ar fi murit de malarie sau dizenterie la doi ani de la dispariţia în Pacific.
Earhart a decolat de pe aerodromul Lae din Papua Noua Guinee la scurt timp după miezul nopţii pe 2 iulie. Ajunsese deja prima femeie din lume care a traversat singură la bordul unei aeronave Atlanticul atunci când s-a decis să realizeze o a doua misiune de traversare a lumii la bordul unui avion Lockheed Model 10 Electra împreună cu Noonan.
În versiunea prezentată de guvernul american privind moartea lui Earhart se stipulează că femeia avea 41 de ani când a murit, iar Noonan 44, aeronava acestora a rămas fără combustibil, cei doi prăbuşindu-se la 64 de kilometri de insula Howland cei doi murind în timpul impactului Femeia a fost declarată moartă în absenţă la doi ani, pe 5 ianuarie 1939, aceeaşi perioadă în care Earhart s-a îmbolnăvit în Saipan.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: