Mulţi istorici au afirmat că mintea sclipitoare a inginerului era copleşită de manie. Tesla dormea foarte rar, el susţinând că ar fi dormit în jur de două ore pe noapte şi că odihna ocazională îl ajuta, informează OZY.
Tesla ura senzaţia atingerii bijuteriilor şi avea un ,,dezgust puternic împotriva cerceilor femeilor.” Acesta nu atingea părul altei persoane ,,decât dacă ar fi ameninţat cu un pistol,” spunea el. Unul dintre cele mai extreme comportamente ale lui Tesla era legat de un porumbel alb, despre care credea că poate comunica cu el. ,,Erau momente în care era în centrul atenţiei şi momente în care părea că îşi doreşte să stea singur într-o cameră de hotel întunecată,” a afirmat. W. Bernard Carlson, autor al cărţii Tesla: Inventor of the Electrical Age.
Geniul înnăscut şi tenacitatea sa l-au ajutat să realizeze una dintre cele mai mari invenţii: comunicarea fără fir şi a energiei nelimitate. La începutul anului 1893 a dovedit posibilitatea comunicării prin unde radio cu ajutorul dispozitivelor sale, o barcă controlată de la distanţă şi un telefon fără fir, cu 70 de ani anterior intrării în circulaţie a telefoanelor fără fir.
În 1904, Tesla scria că atunci când ideea sa va fi aplicată ”Pământul se va transforma într-un creier uriaş, capabil să răspundă oricărei părţi a acestuia”. Însă, din lipsă de fonduri, proiectul lui Tesla a fost suspendat, factor care a dus la decăderea unuia dintre cei mai mari inventatori.
La vârsta de 86 de ani, Tesla a murit singur în camera 3327 dintr-un hotel din New York. Acesta a rămas singur pe tot parcursul vieţii, afirmând că acest lucru l-a ajutat să rămână concentrat.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: