Poveştile ucigaşilor lui Caesar: Bărbaţii din spatele celui mai mare complot din istoria Imperiului Roman

10 06. 2017, 09:09

Caesar avea o relaţie amoroasă cu mama lui Brutus

Caesar nu era doar prietenul lui Brutus, ci şi partenerul mamei sale dinaintea naşterii lui Brutus. Zvonurile privind relaţia amoroasă dintre Caesar şi Servilia erau răspândite în întregul oraş. Caesar nu îşi ascundea relaţia, acesta îi oferea deseori cadouri scumpe inclusiv o perlă de şase milioane de sesterţi.  După ce Sevilia a îmbătrânit şi-a trimis propria fiică în patul lui Caesar, scrie List Verse. 

Cassius din Parma şi Cicero au împrăştiat zvonuri privind sexualitatea lui Caesar

Cicero a fost cel care a pornit un zvon conform căruia Caesar ar fi fost gay, afirmând că şi-ar fi pierdut virginitatea în patul regelui Nicomedes al-IV-lea. Cassius din Parma a păstrat vii zvonurile despre sexualitatea lui Cicero chiar şi după moartea lui Caesar. 

Lucius Pontius Aquila l-a condus pe Caesar către moarte

Iniţial, unul dintre ucigaşii lui Caesar, Lucius Pontius Aquila, dorea să organizeze un protest paşnic. În timp, acesta şi-a prezentat opoziţia faţă de puterea pe care Caesar o dobândea. Atunci când Caesar se plimba într-un car de război pe străzile Romei pentru a sărbători victoria împotriva Spaniei, Aquila  a protestat, refuzând să se ridice. Atunci când Caesar l-a văzut a strigat la el: ,,Haide Aquila! Preia republica de la mine!”  

Deşi Aquila a trecut peste acest moment, Caesar a continuat să-l batjocorească pe acesta. După fiecare discurs, acesta afirma ,,Desigur, dacă Pontius Aquila îmi va permite”.

Cezar era amantul soţiei lui Servius Sulpicius

Caesar întreţinea relaţii intime cu multe soţii ale oamenilor influenţi, inclusiv soţia unuia dintre asasini săi. Servius Sulpicius era căsătorit cu o femeie numită Postumia. Ca şi în cazul mamei lui Brutus, Caesar îi trimita femeii cadouri scumpe. 

Caesar l-a scuzat pe Quintus Ligarius

Quintus ar fi putut fi mort înainte ca să aibă şansa să-l ucidă pe Caesar. Bărbatul a luptat împotriva lui Caesar în timpul Războiului Civil Roman. În urma bătăliilor, acesta a fost judecat, cel care l-a ajutat fiind Cicero, unul dintre cei mai buni oratori ai Romei. Cicero i-a spus lui Caesar că cea mai mare virtute este mila.

În urma discursului lui Cicero, Caesar i-a oferit libertatea lui Ligarius şi a pornit o nouă eră a păcii în Roma

Gaius Trebonius a încercat să-l influenţeze pe Marc Antoniu să îl omoare pe Caesar

Deşi Caesar a murit în timpul Idelor lui Martie, aceasta nu a fost prima încercare de a-l ucide. Unul dintre ucigaşii săi, Gaius Trebonius, a avut o tentativă asemănătoare anterior, cerându-i ajutorul lui Marc Antoniu

Trebonius şi Marc Antoniu au plătit anterior un asasin pentru al ucide pe Iulius Caesar. Încercarea de asasinare a fost un eşec. Deşi  Caesar l-a suspectat pe Marc Antoniu nu avea nicio idee că Trebonius a făcut parte din acest complot. 

Decimus ştia că este urmaşul lui Caesar

Majoritatea persoanelor care l-au ucis pe Caesar au luptat împotriva lui în timpul Războiului Civil din Roma, însă Decimus a avut un rol unic. Acesta a fost foarte apropiat de bărbatul pe care urma să îl ucidă, în cele din urmă Caesar considerându-l propiul său fiu.  Însă conspiraţioniştii au reuşit să îl convingă pe Decimus să participe la crimă. După moartea lui Caesar, Decimus a aflat că bărbatul îl considera propriul său fiu, numindu-l urmaşul său la tron. 

Lucius Minucius Basilus a fost ucis de către sclavii săi

Lucius a murit într-un mod asemănător cu cel al lui Caesar. Deşi nu a fost împăratul Romei, Basilus era un tiran exact ca Caesar. La doi ani după ce Basilus a contribuit la moartea lui Caesar, a fost ucis de către sclavii săi. 

O moarte brutală

Dintre toate morţile care au urmat-o pe cea a a lui,  una dintre cele mai brutale a fost cea a lui Helvius Cinna. 

Acesta era un prieten apropiat a lui Caesar, fiind însărcinat să realizeze aranjamentele pentru înmormântarea împăratului. Atunci când mulţimea i-a auzit numele a început să îl bată într-un mod brutal. rupându-l în bucăţi în mijlocul ceremoniei funerare.  

Ucigaşii au bătut o monedă pentru a comemora crima

La un an de la moartea lui Caesar, o nouă monedă a intrat în circulaţie în Roma. Pe o faţă a monedei era scris ,,Eid Mar,” însemnând ,,Idele lui Martie,” sub inscripţie aflându-se două pumnaluri. Pe verso se afla faţa lui Brutus, fapt ce a stârnit controverse, deoarece în acea perioadă doar zeii erau bătuţi pe monede. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

De ce există ani bisecţi?
 
Ziua care a marcat începutul unuia dintre cele mai mari imperii din istoria lumii
 
Bust inedit al lui Cezar, descoperit in Franta
 
Top 10 – Mituri false despre romani si Roma antica