O piramidă egipteană de 3.700 de ani, recent descoperită, poate oferi informaţii cruciale cu privire la evoluţia mormintelor

09 04. 2017, 19:00

Mai mult de atât, aceste rămăşiţe au fost bine conservate, conform declaraţiilor lui Mahmoud Afifi, şeful Sectorului de Antichităţi Egiptene.

Pe un coridor al piramidei au descoperit un bloc de alabastru care măsura 15X17 centimetri, inscripţionat cu 10 rânduri verticale de hieroglife, informează History.

Această piramidă este unică. În timp ce majoritatea piramidelor din Egipt au fost construite în timpul Regatelor Vechi şi Mediu (de la a III-a la a XII-a dinastie), această nouă piramidă a apărut în timpul celei de a XIII-a dinastii.

Dahshur este o necropolă regală aflată pe malul vestic al Nilului. Aici există numeroase piramide, inclusiv două dintre cele mai vechi, mai mari şi mai bine păstrate, ambele construite de Senferu în timpul celei de a IV-a dinastii a Egiptului, o epocă de aur care a durat din 2613 în 2494 î.e.n.  

De asemenea, această piramidă este primul exemplu al structurilor cu feţe netede, şlefuite.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum au fost construite piramidele din Egipt

O a doua piramidă secretă se află în interiorul celei mai celebre piramide mayaşe. ”A fost construită asemenea matrioşkăi”

Ce se află cu adevărat în interiorul piramidelor? Cu ajutorul particulelor cosmice, au fost create primele imagini 3D – FOTO+VIDEO

Egipt – Invincibilul, piramidele si Valea Regilor