Evenimentul mai este cunoscut şi sub numele de extrudare fetală postmortem. Rezultă în urma presiunii gazelor din interiorul cadavrului în descompunere, informează Seeker.
Deneb Cesana, unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Geneva, a precizat că „în acest caz avem o expulziune parţială a unui făt de 38-40 de săptămâni, care a fost găsit în tractul genital”.
Rămăşiţele au fost recuperate în 2006, dar abia recent analizate. În acest mormânt se mai găsesc şi două cadavre, unul de 12 ani şi altul de 3 ani.
Lucrarea acesta a apărut în publicaţia Anthropological Science. Mormântul a fost găsit în cimitirul hostelului San Nicolao di Pietra Colice, care este localizat la aproximativ 72 de kilometri de Geneva, în regiunea Liguria. Hostelul, care include şi o biserică, este situat în Apeninii de Nord şi era folosit ca popas pentru pelerinii şi călătorii care se îndreptau spre Roma. Totuşi, este puţin probabil ca femeia să fi dorit să ajungă în capitala Italiei, având în vedere condiţia în care se afla.
Condiţie descoperită de cercetători, care au observat că trei dintre cei 4 indivizi, fătul, femeia şi copilul de 12 ani prezentau urme de Yersinia Pestis, bacteria care duce la apariţia ciumei bubonice. Există o sincronizare a vârstei mormântului cu perioada apariţiei celei mai mari epidemii de ciumă din Europa, care a început în 1348.
Raffaella Bianucci, bioantropolog la Universitatea Warwick din Anglia, precizează că „este prima dovadă a existenţei bacteriei Y. pestis în Liguria secolului al XIV-lea”.
Deocamdată, nu au fost efectuate teste ADN pentru a vedea exact sexul copiilor şi relaţia lor cu femeia, iar „în acest moment putem spune doar că scheletul acestei femei firave ne oferă un nou caz de naştere în coşciug”, precizează cercetătoarea.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: