Home » Istorie » Descoperire MACABRĂ într-o peşteră din Spania. Oamenii din perioada mezolitică găteau şi consumau carne umană

Descoperire MACABRĂ într-o peşteră din Spania. Oamenii din perioada mezolitică găteau şi consumau carne umană

Publicat: 23.03.2017
Peste 20 de oase umane au fost descoperite într-o peşteră din Spania. Urmele de pe rămăşiţe sugerează că oamenii din mezolitic practicau canibalismul, persoanele decedate erau gătite şi consumate.

Rămăşiţele fac parte din două perioade diferite, datează de acum 10.000 şi 9.000 de ani, oasele fiind acoperite de urme de dinţi umani, conform Mail Online. 

În cadrul sitului, arheologii au descoperit şi rămăşiţe de animale cu aceleaşi urme, cercetătorii nu cunosc încă motivul pentru care oamenii din trecut realizau aceste practici.

Studiul publicat în revista Anthropological Archeology, prezintă descoperirea a 30 de oase umane, diferite cu urme bizare. Din rămăşiţe a putut fi identificat craniul unui adult ,,robust” a unui adult mult mai slab şi a unui copil. Atât pe oasele umane cât şi pe cele care aparţin animalelor, au fost descoperite urme litice, fapt ce indică procedee de dezarticulare. Urmele de dinţi umani pot fi identificate uşor de specialişti deoarece în urma lor rămân perforări duble, găuri izolate triunghiulare, care sunt uşor de deosebit de urmele dinţilor animalelor sălbatice. 

Pe oasele identificate în peştera din Spania au fost identificate aceleaşi urme precum cele de pe hrana animală comună a vânătorilor din mezolitic, inclusiv ibex, cerb, vulpe sau iepure. 

Deşi practica ar fi putut face parte dintr-un ritual vechi, experţii sugerează că perioada din care fac parte rămăşiţele este aceiaşi cu o schimbare culturală importantă din zonă, din timpul tranziţiei epipaleoliticului către mezolitic.

Conform studiului, canibalismul era o practică rară în mezolitic, deoarece alte dovezi ale acestor practici nu au mai fost descoperite asupra rămăşiţelor din vestul mediteranei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

,Povestea INFIORĂTOARE a lui Sawney Beam, canibalul care a ucis peste 1.000 de oameni

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase