Chipul unui bărbat care a trăit acum 700 de ani a fost reconstruit. Cercetătorii au aflat informaţii SURPRINZĂTOARE despre viaţa lui

22 03. 2017, 09:05

Cercetătorii care au realizat reconstrucţia facială afirmă că munca lor furnizează detalii despre modul în care oamenii de rând trăiau în Anglia medievală. 

Scheletul din secolul XIII, denumit ,,Context 958”, aparţine unuia dintre cele 400 de morminte excavate de sub Old Divinity School din cadrul Colegiului St. John, Marea Britanie, între anii 2010 şi 2012, relatează Gizmodo

În perioada medievală, în zonă se afla spitalul St. John, o instituţie caritabilă care îngrijea persoanele sărace şi bolnave. Secole la rând, persoanele decedate au fost îngropate în cimitirul din spatele clădirii. 

Sursa:  C. Cessford

Reconstrucţia lui Context 958 a fost realizată prin colaborarea experţilor din cadrul Universităţii Cambridge şi a celor din cadrul Universităţii Dundee. Bazându-se pe analizele realizate asupra rămăşiţelor din mormânt, experţii au aflat informaţii esenţiale despre bărbat.

Avea puţin peste 40 de ani atunci când a murit. Urmele de pe schelet au sugerat că a muncit din greu în timpul vieţii. Smalţul de pe dinţi nu era dezvoltat complet, fapt ce sugerează că a suferit de foame sau a fost bolnav în timpul tinereţii. 

Experţii nu au reuşit să afle cauza morţii, dar ştiu că acesta se ocupa cu comerţ în timpul vieţii. Context 958 avea o dietă diversificată care a consta în carne de peşte, profesia sa furnizându-i alimente diversificate. Straniu este faptul că bărbatul a fost îngropat cu faţa în jos. Rămăşiţe precum cele ale lui Context 958 le oferă cercetătorilor informaţii despre oamenii săraci din epoca medievală. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

O singură picătură de ADN sintetic poate stoca toată informaţia din lume – FOTO+VIDEO
 
Cum schimbă drogurile înfăţişarea oamenilor
 
Trăsăturile faciale surprinse în poze sunt esenţiale pentru a face o bună primă impresie. Concluzia unui studiu
 
Dispozitivul care poate revoluţiona contracepţia. Este controlat prin telecomandă şi funcţionează 16 ani