Li Liu, arheolog la Universitatea Stanford, alături de studenţii săi au fabricat o bere antică după o reţetă derivată din reziduurile detectate în vasele de lut descoperite în nord-estul Chinei, relatează Archaeology.
Ingredientele au inclus hamei, orz, o plantă numită lacrima lui Iov, ignamă şi rădăcină de crin. Studenţii au început procesul de fermentare prin germinarea grăunţelor sau mestecându-le. Apoi, amestecurile erau încălzite şi lăsate o săptămână.
Experimentele au produs un fel de terci fermentat care avea puţin alcool şi care era bogat în nutrienţi. Liu a menţionat că „berea antică nu era doar pentru băut. Este un aliment”.
Liu a mai adăugat şi faptul că a găsit reziduuri de orz vechi de 5000 de ani pentru că cele mai timpurii dovezi ale orzului în China sunt de acum 4000 de ani.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Berea şi sănătatea: cele 5 beneficii mai puţin cunoscute ale consumului de bere