Home » Istorie » O descoperire MACABRĂ scoate la iveală un fapt puţin ştiut din istoria Greciei antice

O descoperire MACABRĂ scoate la iveală un fapt puţin ştiut din istoria Greciei antice

O descoperire MACABRĂ scoate la iveală un fapt puţin ştiut din istoria Greciei antice
Publicat: 27.12.2016
Arheologii au descoperit rămăşiţele a 80 de oameni care sugerează o execuţie în masă din perioada Greciei antice

Sfârşitul secolului VII î.e.n marchează o perioadă tumultoasă pentru regiunea Attica, care include şi Atena. La începutul secolului, aceasta era guvernată de o clasă de aristocraţi, dar spre sfârşitul secolului a prins rădăcini o formă de putere tiranică.

Schimbarea politică este marcată şi într-un sit arheologic de lângă Atena, unde se găsesc rămăşiţele a 80 de oameni legaţi de încheieturile mâinilor. Necropola Phaleron Delta, locul unde a fost făcută această descoperire, mai conţine şi două vase de lut, cu ajutorul cărora s-a putut afla perioada evenimentului.

Directorul proiectului, Stella Chrysoulaki susţine că aceşti oameni, toţi bărbaţi, aveau vârste cuprinse între 20-30 de ani, doar 4 fiind de vârstă mai mică şi au fost executaţi printr-o lovitură la cap. De asemenea, aceasta adaugă şi că „pentru prima dată putem ilustra evenimentele istorice care au avut loc în timpul luptei dintre aristocraţi în secolul VII, şi care a dus după un lung proces la stabilirea unui regim democratic în oraşul Atena.”

Dar înainte de acest regim, a urmat o perioadă de tiranie, iar începutul acesteia este marcată de evenimente precum cele surprinse în acest sit arheologic.

Sursa: Archaeology

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Patru tăbliţe din Grecia Antică dezvăluie modul în care erau formulate blestemele în trecut. ”Îi voi uni pe aceşti duşmani ai mei, în sânge şi cenuşă, cu cei morţi” – FOTO

Zece mituri antice şi evenimentele reale care le-au inspirat

Descoperire FASCINANTĂ, făcută de un arheolog amator în Scoţia. Sunt câteva sute – FOTO

Descoperire importantă în România: un sit arheologic de acum 5.200 de ani

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase