Machiavelli, Da Vinci şi găurile adevărului
În anii 1400, conducătorul Florenţei a poziţionat câteva cutii cunoscute sub numele de „găurile adevărului”. Cetăţenii puteau face acuzaţii anonime şi acestea erau puse în acele cutii, pentru a putea fi investigate de către autorităţi.
Chiar şi Nicolo Machiavelli a trebuit să nege acuzaţiile care i s-au adus şi care susţineau că o sodomiza pe o curtezană locală, La Riccia, dar a fost considerat un mincinos din momentul în care a admis, într-o scrisoare, că aceasta îl numea „parazit de casă”, căci o vizita foarte des.
Însă, cel mai mare scandal al acestei perioade a izbucnit în anul 1476, când multiple scrisori îl acuzau pe Leonardo da Vinci şi pe alţi trei locuitori ai Florenţei de faptul că întreţineau relaţii sexuale cu un tânăr de 17 ani, pe nume Jacopo Saltarell, însă această acuzaţie nu a afectat cariera cunoscutului savant.
Cazul ereticilor
În perioada medievală târzie, Biserica a devenit extrem de îngrijorată cu privire la eretici, care erau încurajaţi să dezvăluie toate metodele neobişnuite prin care aceştia întreţineau relaţii sexuale şi să admită că acestea sunt, de fapt, păcatele religioase cele mai grave ale lor. Un caz faimos îl prezintă pe un eretic german numit Lepzet, care se confesează, susţinând că secta sa se întâlnea într-o peşteră, acolo unde episcopul lor introducea mânerul unei linguri de argint în anusul lor, lucru care era considerat ca o jertfă. Ulterior, adunarea trebuia să îi sărute fundul episcopului şi rectul unei pisici, înainte de a avea loc o orgie.
Regele, fiul său, soţia sa şi fratele său
Un alt scandal sexual l-a avut ca protagonist pe regele Henry, pe fiul său, Richard Inimă de Leu şi pe prinţesa Alys a Franţei. Încă de când erau copii, s-a convenit ca Alys şi Richard să se căsătorească, iar aceasta a fost trimisă să locuiască cu Henry de când avea 9 ani. Însă, când aceasta a împlinit 16 ani, Henry a decis ca Richard să nu se însoare cu ea, iar curând au apărut zvonuri care susţineau că, de fapt, aceasta era amanta lui Henry.
Papa a dorit ca Henry să fie excomunicat, iar întreg regatul său să dispară dacă acesta nu îşi va da acordul pentru nunta celor doi, iar regele Louis al Franţei a ameninţat că dacă nunta nu va avea loc, îşi va lua fiica înapoi. În cele din urmă, Henry a acceptat, dar nu a stabilit o dată pentru marele eveniment.
Pentru a complica şi mai mult lucrurile, mulţi istorici susţin că Henry a întreţinut relaţii sexuale şi cu fratele prinţesei, Phillip. După ce tatăl său a murit, Richard a refuzat să se însoare cu ea, susţinând că aceasta deja l-a născut pe fratele său vitreg.
Regii demoni ai Angliei
Potrivit legendei, un conte englez s-a căsătorit cu o tânără foarte frumoasă, Melusine, dar care avea un comportament ciudat, căci aceasta de fiecare dată după ce se termina Eurahistia, fugea din biserică. Într-o zi, contele s-a aşezat pe pelerina sa, pentru a o împiedica să fugă, dar aceasta a ţipat, şi-a deschis aripile şi a ieşit, în zbor, pe fereastră, lăsând alături de preot şi de conte doi bebeluşi-demoni.
Chiar dacă acum această poveste nu este foarte populară, în acele vremuri era destul de cunoscută şi se credea că şi regele Henry şi fiul său, Richard Inimă de Leu, erau pe jumătate demoni.
William Cuceritorul
În vremurile sale, acesta era cunoscut şi drept „William Bastardul”, căci acesta s-a născut în urma unei întâlniri infantile care a avut loc între Ducele Robert al Normandiei şi fiica unui oţetar din Falaise. Pentru că Ducele nu a mai avut alţi fii, l-a recunoscut pe William, dar scandalul din jurul originii sale l-a bântuit mereu.
Urmaşii lui William au tratat această situaţie cu simţul umorului, iar când un episcop i-a spus lui William II că acesta seamănă foarte mult cu rudele sale din Falais, acesta a izbucnit în râs.
Un Papă pervers
Ioan al XII-lea a devenit Papă când avea doar 18 ani, datorită faptului că provenea dintr-o familie bogată. Însă, acesta era interesat mult mai mult de sex decât de religie, iar palatul său a ajuns să semene cu un bordel. S-a afirmat chiar şi că localii călugări nu se rugau pentru sănătatea sa, ci îşi doreau ca acesta să moară.
Scandalul a devenit cunoscut de-a lungul Europei, iar împăratul Sfântului Imperiu Romano-German l-a acuzat de omucidere, de mărturie mincinoasă , de sacrilegiu şi de incest, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu rudele sale de gen feminin şi cu două dintre surorile sale.
Ioan al XII-lea a murit în anul 964 d. Hr., pe când făcea dragoste cu o femeie pe nume Stefanetta, probabil în urma unui atac cerebral, dar unele voci susţin că soţul gelos al femeii a intrat în camera în care aceştia se aflau şi l-a aruncat pe fereastră.
Sursa: Listverse
Citeşte şi:
La revedere, sex! Un elogiu scurt, dar din inimă
Dovada celui mai vechi act sexual rezolvă un mister din perioada cretacică. FOTO
Cel mai vechi act sexual: care au fost primele vieţuitoare care „au făcut sex”?