Metodă inedită de recrutare a marinarilor şi a puşcaşilor marini, iniţiată de către SUA. Ca rezultat, 25.000 de tineri s-au înrolat

27 11. 2016, 09:15

Pentru a îi convinge pe tineri să se înroleze, în centrul New York-ului a fost amplasată o replică uriaşă, realizată din lemn, a unui vas de război.

Galerie foto

vezi galeria
11 foto

Denumit USS Recruit, acesta avea o lungime de aproximativ 70 de metri şi o înălţime de aproximativ 12 metri. Prezenta 2 catarge, un turn de comandă şi un coş fictiv.  De asemenea, în interiorul acestui vas se regăseau şi 6 replici de lemn a unor pistoale cu calibrul de 14 cm cu turelă dublă, 10 arme anti-torpilă şi 2 replici ale unor tunuri. Configuraţia acestui vas era specifică acelei perioade.

Sursa: Library of Congress

Mai mult,  USS Recruit dispunea şi de o întreagă echipă de marinari, ofiţeri şi doctori care trăiau pe această navă. Membrii echipei se trezeau la ora 6.00 dimineaţa, spălau punţile, apoi stăteau pe punte până la ora 23.00. În tot acest timp, puteau să răspundă întrebărilor adresate de către vizitatori. Pe timpul nopţii, toate luminile erau stinse.

Acest vas avea atât statutul unei metode de recrutare, cât şi al unui loc pentru antrenament. Existau şi camere de examinare, unde era testată sănătatea celor care doreau să se înroleze. USS Recruit a avut un mare succes, căci s-au înrolat 25.000 de tineri.

Sursa: Library of Congress

În 1918, când războiul s-a sfârşit, vasul încă a rămas în Union Square, în centrul oraşului New York, pentru încă 2 ani şi a găzduit evenimente sociale şi recepţii, dar şi manifestaţii patriotice, precum discursurile. În 1920, vasul a fost demontat, în intenţia de a o muta în Coney Island’s Luna Park, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Sursa: Amusing Planet

Citeşte şi:

MISTERUL exploziei şi scufundării celui mai CELEBRU vas britanic de război, dezlegat după 350 de ani

Povestea celei mai vechi nave militare româneşti. Cum i-a trimis Ceauşescu pe marinarii de pe ea „cu treabă” la canal

Scurtă istorie marină. Cum verificau marinarii din vechime viteza navelor şi ce reprezintă, de fapt, „nodul” – VIDEO

Suntem marinari de peste 130.000 ani