Home » Istorie » Victor Lustig, unul dintre cei mai mari escroci. A reuşit să vândă de două ori Turnul Eiffel. Mai târziu a obţinut şi încrederea lui Al Capone

Victor Lustig, unul dintre cei mai mari escroci. A reuşit să vândă de două ori Turnul Eiffel. Mai târziu a obţinut şi încrederea lui Al Capone

Publicat: 30.10.2016
Lusting a reuşit să vândă de două ori Turnul Eiffel şi a intrat sub protecţia ,,regelui crimelor'' Al Capone.

Victor Lustig s-a născut în 1860, în Austro-Ungaria, dar şi-a părăsit casa la o vârstă fragedă şi s-a îndreptat către vest. Era un bărbat şarman şi inteligent, care putea vorbi cinci limbi străine: cehă, germană, engleză, franceză şi italiană. În timp ce era student la Universitatea din Paris, acesta şi-a dat seama că viaţa ,,decentă” nu este pentru el, astfel petrecându-şi timpul pariind la jocurile de noroc, precum pokerul, biliardul sau jocul de bridge.

După terminarea studiilor, bărbatul a considerat că zona pacheboturilor care călătoreau spre Franţa şi New York este una bună pentru a se aşeza, deoarece îşi putea face afacerile murdare având întotdeauna o poartă de scăpare către unul dintre cele două continente. Una dintre scamatoriile pe care le-a realizat în timpul şederii sale la pacheboturi a fost vinderea unei ,,maşinării de imprimat bani”. Acesta stătea cu bărbaţii bogaţi pe un vas şi le prezenta maşinăria care printa câte o bancnotă de 100 de dolari în şase ore, în faţa tuturor. După 12 ore au fost create încă două bancnote de 100 de dolari. Lustig a reuşit să vândă maşinăria cu 30.000 de dolari. Desigur, maşinăria nu funcţiona după ce rămânea fără bancnote de 100 de dolari, printa doar hârtie albă. Însă, până îşi dădeau seama cei înşelaţi Lustig putea scăpa. 

În timp ce se afla în Missouri, în 1922, a aflat de o fermă care a fost reposedată. Acestuia i-a venit ideea de a lua de la Banca Americană de Economii 10.000 de dolari pentru a cumpăra ferma. S-a prezentat ca fiind Robert Duval şi a oferit băncii 22.000 de dolari în acţiuni, convingându-l pe bancher să i le schimbe în bani. Banii au fost plasaţi în două plicuri identice Lustig a reuşit să schimbe plicurile şi să plece şi cu acţiunile şi cu banii. Acesta a plecat în Kansas înainte de a fi arestat şi a reuşit să iasă din încurcătură cu ajutorul mitei.

Lustig s-a întors apoi în Franţa, unde a reuşit să vândă de două ori Turnul Eiffel. Bărbatul a aranjat o întâlnire cu furnizorii de metal şi s-a prezentat drept un oficial al guvernului, convingându-i că turnul este programat pentru demolare. Unul dintre potenţialii cumpărători l-a mituit pe Lustig pentru a câştiga licitaţia, iar după ce acesta a plătit o sumă enormă de bani a realizat că a fost păcălit.  Ruşinat de faptul că a fost păcălit astfel, bărbatul nu a depus nicio plângere. 

Lustig s-a întors în state, unde a reuşit să-l convingă pe Al Capone să investească într-o afacere pentru a-şi dubla profitul. Lustig s-a întors apoi la Capone şi i-a înapoiat banii, recunoscând că planul nu a funcţionat. Capone a fost atât de amuzat de sinceritatea bărbatului încât i-a oferit o recompensă. 

Acesta a fost prins în final de forţele de ordine din New York, în 1935, după ce a fost judecat a fost trimis în închisoarea din Alcatraz. Lustig a murit în 1947.

Sursa: Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase