Urmele umanităţii au fost descoperite într-un deşert din Tanzania
Urmele se întind pe mărimea unui teren de tenis şi s-au format în urma unei inundaţii străvechi, după ce terenul s-a uscat acestea au fost acoperite de un strat de nămol, fiind conservate timp de 19.000 de ani.
În urma excavărilor, cele 400 de urme au fost scoase la suprafaţă. Acestea oferă o perspectivă către o lume antică. Antropologii plănuiesc să utilizeze urmele pentru înţelegerea dinamicii sociale de la sfâşitul erei Pleistocenului, un moment din istorie în care clima se schimba, iar homo sapiens renunţau la viaţa de nomand, cultivându-şi propria hrană.
,,Descoperirea ne oferă detalii despre mărimea trupului şi despre structura vănătorilor antici,” a declarat Briana Pobiner, paleoantropolog din cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Statele Unite ale Americii.
,,Oamenilor care lucrează cu fenomene preistorice le este foarte greu să obţină o astfel de imagine,” a adăugat ea. Majoritatea informaţiilor despre lumea antică sunt furnizate de schelete, ustensile sau oase de animale. Însă urmele din Engaro Sero au potenţialul de a le furniza informaţii cercetătorilor despre persoanele care au trăit în acel loc, cum relaţionau aceştia şi încotro se îndreptau.
Situl arheologic a fost descoperit de un locuitor al satului din apropierea zonei Engare Sero, în urmă cu 10 ani. Comunitatea ştiinţifică a aflat de existenţa lor abia în 2008.
Până în prezent, cercetătorii au reuşit să distingă 24 de trasee diferite care se îndreptau în două direcţii, de asemenea, au reuşit să afle sexul şi vârsta persoanelor care ar fi lăsat aceste urma. Rezultatele vor fi publicate într-un studiu viitor.
Sursa: Washington Post
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: