1. Edward al V-lea şi-a început viaţa precum un copil sărac
Primul fiu al lui Edward al IV-lea şi al Elizabethei Woodville a Angliei a fost născut într-o periadă marcată de turbulenţe. Părinţii lui s-au căsătorit în secret în anul 1464 pentru că Elizabeth făcea parte din familia Lancaster, înrudită cu cea a lui Edward al IV-lea. La câţiva ani după încoronarea acesteia, tatăl şi fratele ei au fost capturaţi în bătălie şi ucişi de către rudele soţului ei.
În anul 1470, Edward al IV-ea a fost detronat, iar Elizabeth era însărcinată. Pe data de 2 noiembrie a aceluiaşi an a dat naştere unui fiu, iar acesta a fost tratat şi primit asemenea unui copil sărac. Anul următor, Edward al IV-lea a fost reîncoronat, iar fiul său a devenit Prinţul de Wales, iar reşedinţa sa a fost stabilită la Castelul Ludlow. Un eveniment tragic a avut loc după moartea lui Edward al IV-lea (pe data de 9 aprilie 1483), când fiul său a călătorit la Londra şi a fost detronat şi trimis în captivitate, împreună cu fratele său, în Turnul Londrei, iar ulterior i s-a adus la cunoştiinţă că tatăl său era deja logodit cu altă femeie în momentul în care s-a însurat cu Elizabeth şi, astfel, acesta ar fi fost un copil ilegitim.
Cu privire la acest eveniment, a apărut o problemă majoră care a marcat istoria Marii Britanii: cine i-a ucis pe cei doi prinţi?
2. Henry al VIII-lea a avut, în sfârşit, fiul pe care l-a dorit
Henry al VIII-lea a făcut tot posibilul pentru a avea un fiu după ce s-au născut cele două fete ale sale, Mary şi Elizabeth, ale căror mame erau Catherina de Aragon şi, respectiv, Anne Boleyn. Presiunea de a da naştere unui băiat apăsa pe umerii celei de-a treia soţii a acestuia, Jane Seymour. Pe data de 12 octombrie 1537, aceasta a născut un fiu, la ora 2.00, eveniment ce a adus o imensă bucurie. Cu toate acestea, Jane a decedat după 4 zile din cauza complicaţiilor apărute la naştere, iar fiul său nu a avut o viaţă îndelungată, decedând la doar 15 ani.
3. Nepoata lui George al III-lea a devenit speranţa naţiunii
George al III-lea a avut 13 copii care au supravieţuit, dar niciunul dintre ei nu îşi făcuseră un ideal din a se căsători. Acest lucru l-a înfuriat, iar unul dintre fiii săi, Prinţul de Walles, a fost de acord să se însoare cu verişoara lui, Caroline de Brunswick. Prima lor întâlnire a fost un dezastru, iar noaptea nunţii Prinţul şi-a petrecut-o într-o stare avansată de beţie şi aceştia s-au despărţit după doar 3 zile.
Cu toate acestea, Caroline a rămas însărcinată şi în ianuarie 1796 aceasta a născut, în urma unui travaliu infernal, o fată grăsuţă, care a primit numele de Charlotte. Cei doi s-au împăcat dar, ulterior, acesta s-a întors la amanta sa.
Copiii lui George al III-lea au avut, în total, 56 de copii ilegitimi şi unul legitim: Charlotte. Curând, aceasta a fost văzută ca o speranţă a naţiunii, căsătorindu-se cu Leopold de Saxa-Coburg şi a rămas însărcinată. Cu toate acestea, în luna noiembrie a anului 1870, după un travaliu de 50 de ore, aceasta a născut un copil deja decedat şi a murit şi ea la scurt timp după.
4. Victoria, moştenitoarea cu un caracter băieţesc şi cu un nume blamat
Părinţii ei, Ducele şi Ducesa de Kent, s-au căsătorit în anul 1818, după ce acesta şi-a părăsit amanta pentru a îşi găsi o soţie şi a-şi asigura urmaşi. Fratele său era deznădăjduit din cauza faptului că soţia sa născute o fată, iar ceea ce se dorea era apariţia urmaşilor masculini.
Pe când cei doi au vizitat Germania, Ducesa a rămas însărcinată, iar Ducele a dorit ca aceasta să nască în Anglia, aşa că înaintea acestui eveniment aceştia s-au întors. Pe data de 24 mai 1819 a venit pe lume fetiţa lor, care avea un temperament mai mult băieţesc decât cel al unei fete. Ducele a dorit să o cheme Elizabeth, dar când aceasta a crescut a dorit să poarte numele mamei ei, Victoria, dar acest nume era blamat, căci în Marea Britanie a acelei perioade se considera că o fată nu poate avea un asemenea nume. Mai mult decât atât, se considera că are o influenţă franceză, asta la doar câţiva ani după ce s-au sfârşit Războaiele Napoleoniene.
Când aceasta a ajuns regină la vârsta de 18 ani, politicienii au dorit schimbarea numelui acesteia, însă atât ea, cât şi mama ei au refuzat.
5. Micuţa Elizabeth a adus bucurie în timpul unor vremuri tulburi
Elizabeth s-a născut în ajunul unei greve generale ce a avut loc în anul 1926, pe data de 21 aprilie şi, în ciuda situaţiei instabile şi a vremurilor tulburi, naşterea fetiţei a fost întâmpinată cu extrem de multă bucurie. A fost botezată Elizabeth Alexandra Mary. Nimeni nu credea că aceasta va ajunge pe tron, considerându-se că unchiul său va avea moştenitori băieţi. Cu toate acestea, istoria a avut alte planuri cu ea – a devenit regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.
Sursa: History Extra
Citeşte şi:
In viitor, nasterile premature vor fi diagnosticate din timp
Primii născuţi reuşesc mai bine în viaţă, mai ales dacă sunt fete
Când e prea târziu pentru a face un copil? Cele mai noi descoperiri