Denki Buro, băile electrice japoneze care puteau trata reumatismul şi problemele neuronale
Tot ceea ce copiii învaţă în şcoala generală despre efectul obţinut atunci când combini apa cu electricitatea este experimentat de oameni în ”denki buro”. Persoana care se îmbăiază este aşezată într-o piscină mică între două plăcuţe cu polarităţi electrice diferite care distribuie prin corpul persoanei unde de electricitate joase. Curentul induce un şoc minor, provocând contracţia musculară şi producând o senzaţie înţepătoare pe care unii oameni o consideră relaxantă.
Prin băile electrice, oamenii susţin că pot trata reumatismul şi spondiloza, însă este blamată de tinerii care susţin că diminuează sperma.
Este dificil de datat perioada în care au apărut deniki buro, dar cu siguranţă au fost utilizate până în 1028 atunci când a fost publicată cartea Denikiburo no Karshi Jiken (,,Cazul morţii din baia electrică”). În sine, electroterapia a existat din secolul XVIII, când a fost utilizată într-un spital din Londra.
În 1940 Departamentul de Război al Statelor Unite ale Americii au utilizat electroterapia pentru a vindeca rănile soldaţilor. Electroterapia a fost utilizată cu succes şi în cazul cancerului. Deşi eficienţa sa nu a fost dovedită ştiinţific, electroterapia este utilizată în general ca o alternativă pentru tratamentele împotriva durerilor de spate, durerilor musculare, migrenelor, artritelor, disfuncţii neuromusculare sau disfuncţii ale sistemului nervos.
Conform informaţiilor populare, curentul electric poate diminua durerile deoarece electricitatea stimulează nervii din zona afectată şi trimite semnale către creier care blochează semnele normale provenite din durere. Conform unei alte teori, electricitatea obligă nervii corpului să producă analgezic natural, numit endorfină,
Sursa: Amusing Planet
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: