Totul a fost posibil graţie invenţiei sale, fonoautograful, care fusese patentată cu trei ani înainte. Aparatul, considerat a fi predecesorul fonografului, incripţiona vibraţiile sonore pe un suport special. Acesta nu le putea însă şi reda.
Fonoautograful avea o pâlnie care ajuta vibraţiile sonore să se concentreze către o membrană. Pe membrană se afla un ac care se mişca din cauza vibraţiilor înregistrând astfel sunetul pe suportul special realizat iniţial din sticlă înegrită cu fum şi apoi dintr-un cilindru acoperit cu hârtie înegrită.
Puteţi asculta, mai jos, prima înregistrare audio a unei voci umane. Se crede că ar fi vorba chiar de inventatorul fonoautografului cântând „Au Clair de la Lune”.
Sursă: YouTube
Invenţia lui Edouard-Leon Scott de Martinville a fost utilizată pentru studiul notelor muzicale şi al vocii umane. Un fonoautograf costa la acea vreme 500 de franci.
Descoperă vă prezintă şi alte semnificaţii istorice ale zilei de 9 aprilie.
1492 – A încetat din viaţă Lorenzo de Medici, supranumit „Lorenzo Magnificul”, conducător al Florenţei din 1469 şi patron al artei (n. 1 ianuarie 1449).
1821 – S-a născut poetul fracnez Charles Baudelaire, cunoscut pentru volumul „Les Fleurs du Mal” – Florile răului” (m. 31 aug. 1867).
1830 – S-a născut fotograful Eadweard Muybridge, cunoscut pentru inventarea zoopraxiscopului (m. 8 mai 1904).
1905 – S-a născut senatorul William Fulbright, creatorul burselor Fulbright.
1918 – Sfatul Ţării de la Chişinău a votat unirea Basarabiei cu România.
Sursă:Mediafax