Poza 1
/ 6
De ce ne fac bine fructele şi legumele? Pentru că încearcă să ne facă rău! Teoria îndrăzneaţă care explică efectele acestor alimente
Fructele şi legumele sunt alimente benefice sănătăţii noastre, nu încape nicio îndoială. Deşi oamenii de ştiinţă încă dezbat câte porţii ar trebui să mâncăm zilnic – cinci? şapte? – sau dacă o alimentaţie vegană e mai bună decât una omnivoră, un lucru e totuşi clar: e bine să mâncăm legume şi fructe. Dar s-a întrebat cineva „de ce” e bine să facem asta? Convingerea comună este că fructele şi legumele sunt bune deoarece sunt bogate în antioxidanţi, care combat stresul oxidativ, ce ne îmbătrâneşte celulele, ne deteriorează ADN-ul şi ne predispune la boli. Dar unii au altă părere: fructele şi legumele ne fac bine tocmai pentru că ne stresează! Iată o opinie paradoxală, dar care explică în mod incitant unele dintre „misterele” şi „miracolele” acestor alimente vegetale, precum de ce este o mare diferenţă între a consuma fructe + legume şi a lua vitamine şi alte suplimente alimentare, cumpărate de la farmacie.