Cum îţi poate prezice degetul inelar şansa de supravieţuire?
Noi teste au arătat că bolnavii de cancer care aveau inelarele mai scurte decât arătătoarele au răspuns mai bine la tratamentele împotriva tumorilor, comparativ cu restul bărbaţilor. Motivul, spun specialiştii, ar fi acela că bărbaţii cu inelarele mai scurte decât degetele arătătoare au un niveluri mai scăzute de testosteron, hormonul masculin cunoscut pentru implicarea sa în dezvoltarea tumorilor.
Specialiştii au testat această teorie pe 142 de voluntari, care sufereau de hiperplazie benignă a prostatei, o afecţiune caracterizată prin mărirea în volum a prostatei, care îngreunează urinarea.
Cercetătorii au descoperit că cei care au inelare mai scurte răspund mai bine la dutasterid, un medicament care ameliorează hiperplazia benignă a prostatei şi care luptă şi împotriva cancerului de prostată, prin blocarea efectelor testosteronului la nivelul acestui organ. Atât hiperplazia benignă a prostatei, cât şi cancerul de prostată sunt influenţate de nivelul de testosteron.
De-a lungul timpului, numeroase studii au arătat că lungimea degetului este corelată cu riscul de apariţie a unor boli, precum osteoartrită, depresie, boli de inimă şi unele boli neuromusculare. Diferenţa dintre cele două degete este determinată de expunerea la testosteron încă din timpul vieţii intrauterine. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că această diferenţă poate avea implicaţii importante asupra sănătăţii.
Bărbaţii tind să aibă inelare mai lungi, în timp ce femeile au, în general, inelarele de aceeaşi lungime cu degetele arătătoare. Cu toate acestea, lungimea degetelor poate varia considerabil de la un individ la altul.
Potrivit experţilor, acest studiu le oferă medicilor posibilitatea de a identifica din timp bărbaţii care vor răspunde mai bine la tratamentul cu dutasterid împotriva cancerului.
Sursa: Daily Mail
Foto: Hepta