O pastilă digitală ne va monitoriza sănătatea şi va afla (prea) multe despre noi!
În curând, o aplicaţie pentru mobile va avea capacitatea de a le arăta medicilor dacă pacienţii îşi iau sau nu pastilele aşa cum li s-a spus.
Senzorul este integrat într-o pastilă care conţine un material inert (siliciu şi magneziu) care se activează atunci când întâlneşte lichid digestiv, începând să genereze electricitate şi să transmită date. Informaţiile sunt transmise prin ţesuturile corpului la suprafaţa pielii până la un plasture special plasat pe suprafaţa epidermei, cu rolul de a detecta semnalele de la microcip.
Informaţiile cu privire la poziţia corpului, activitatea, ritmul cardiac şi timpul de ingestie al medicamentelor sunt transmise către o aplicaţie de telefon mobil, fiind puse la dispoziţia medicului. Măsurătorile pot fi înregistrate pentru şapte zile, urmând ca apoi senzorul să fie eliminat din corp.
Dr. Eric Topol, profesor de genomică, susţine că „pastilele digitalizate direct ar putea deveni un nou standard, având capacitatea de a ajuta la gestionarea bolilor cronice”.
În ciuda acestui pas important, creat pentru a contribui la tratarea pacienţilor, mulţi oameni precauţi se tem că funcţia acestor pastile s-ar putea să nu se limiteze doar la transmiterea informaţiilor referitoare la boli.