Un institut german a inventat carnea 100% vegetariană!

11 03. 2012, 00:00

Fabrica este dotată cu un sistem special, de mărimea a două mese de ping-pong, ce poate produce în jur de 60-70 de kilograme de carne vegetală pe oră. Bucăţile de carne produse aici au o grosime de 1 centimetru, iar creatorii săi spun că produsul are chiar şi suculenţa cărnii adevărate.

Scopul producătorilor este acela de a crea, din legume, un produs care să fie la fel de suculent, fibros şi gustos precum carnea adevărată. De asemenea, produsul ar trebui să aibă o durată de viaţă lungă, iar preţul său nu ar trebui să îl depăşească pe cel al cărnii.

Proiectul are atât capacitatea de a reduce daunele aduse mediului, cât şi pe cea de a asigura surse de hrană pentru populaţia globală, care se află în continuă creştere. Având în vedere că vacile şi porcii trebuie să mănânce între 2 şi 4 kilograme de cereale pentru a furniza 500 de grame de carne, cercetătorii spun că noul proiect va fi un pas important în salvarea planetei.

Până acum echipa europeană a arătat cum se poate fabrica o astfel de carne „falsă” din grâu, soia, mazăre şi lupin. „Am încercat să nu ne rezumăm la o singură plantă, deoarece există persoane care au alergii la diferite substanţe. În acest proces, am dezvoltat o varietate de reţete. Ele permit unui spectru larg de indivizi să consume produsul, fără a suferi alergii”, a declarat cercetătorul Florian Wild.

Specialiştii susţin că produsul lor va putea fi comercializat pe piaţa germană în 2013.

Sursa: Fraunhofer