Materialul revoluţionar utilizat de ei se numeşte WikiCells, este fabricat dintr-un plastic biodegradabil amestecat cu particule alimentare şi din el ar putea fi realizate membrane folosite pentru crearea unor recipiente pentru lichide.
Până acum cercetătorii de la Harvard au experimentat cu o membrană cu aromă de portocale, umplută cu suc de portocale; un ambalaj cu aromă de roşii, umplut cu gazpacho (o mâncare de origine spaniolă – o supă rece din roşii, castraveţi, ardei, usturoi) şi un recipient cu aromă de struguri, umplut cu vin.
Echipa speră să realizeze în curând prototipul unui ambalaj de forma „clasică” a sticlelor de plastic şi să lanseze, în scurt timp, produsul în restaurante şi apoi în magazine.
Viziunea pe termen lung a specialiştilor include şi o maşinărie capabilă să facă astfel de „sticle comestibile”, după necesităţi, micşorând astfel poluarea produsă de sticlele de plastic.
Sursa: Mail Online