Cercetatorii au produs o structura moleculara compozita, formata in proportie de 90% din celuloza si in proportie de 10% din nano-tuburi din carbon care joaca rolul de electrozi si permit trecerea curentului electric.
Noua baterie este foarte usoara, foarte fina si extrem de supla, au explicat inventatorii de la Institutul Politehnic Rensselaer din Statele Unite.
Bateria functioneaza la temperaturi de la 37,8 la 148,9 grade Celsius.
Bateriile traditionale contin un mare numar de componente separate, in timp ce componentele bateriilor din hartie sunt integrate intr-o singura structura, ceea ce le face mai eficiente din punct de vedere energetic.
In plus, bateria din hartie poate fi rulata, pliata, mototolita sau decupata in mai multe bucati fara a-si pierde proprietatile sau capacitatile tehnice.
Bateria este ecologica, pentru ca hartia este biodegradabila si nu contine substante toxice
Aceasta baterie poate fi utilizata, de exemplu, ca sursa electrica pentru echipamentele implantate in corpul uman, precum pacemaker-urile sau defibrilatoarele, sangele actionand in acest caz ca electrolit.
Studiul asupra acestui tip de baterie, coordonat de Robert Linhardt, a fost publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences. (MEDIAFAX)