Femeile care beau doua sau trei cafele pe zi isi reduc la jumatate riscul de a face cancer la colon comparativ cu cele care nu beau deloc, in timp ce la barbati, cafeaua nu are niciun fel de efect benefic, conform unui studiu al cercetatorilor japonezi, citat de Reuters.
Cercetatorii de la National Cancer Center din Tokyo au studiat datele obtinute in urma unei analize desfasurate in randul a 96.000 de femei si barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani, pe o perioada de 12 ani, incepand cu 1990.
Rezultatele cercetatorilor, care au fost publicate in International Journal of Cancer, nu au gasit nicio legatura intre consumul de ceai verde si cancerul la colon.
"In Japonia, aproape toata populatia masculina consuma alcool si exista un numar mare de fumatori. Se poate sa existe beneficii ale consumului de cafea si la barbati, dar nu am reusit sa eliminam (in cadrul studiului – n.red) acesti factori", a declarat Manami Inoue, membru al echipei de cercetatori.
Inoue a subliniat faptul ca mecanismul prin care cafeaua ar putea preveni cancerul la colon este necunoscut.
Conform cercetatorului, continutul cofeinei ar putea stimula functionarea colonului sau efectul ar putea fi datorat proprietatilor antioxidante ale cafelei.
"Unii oameni nu pot tolera cofeina, asa ca nu ar trebui sa se forteze sa bea cafea. Dar oamenii carora le place sa bea cafea nu au niciun motiv sa renunte la ea", a conchis Inoue. (MEDIAFAX)