Home » D:News » Baza de pe Lună, un avanpost pentru explorarea planetei Marte

Baza de pe Lună, un avanpost pentru explorarea planetei Marte

Baza de pe Lună, un avanpost pentru explorarea planetei Marte
Publicat: 15.02.2012
NASA a anunţat că amplasând o staţie de cercetări pe astrul lunar, vom obţine un avanpost pentru explorarea spaţială, incluzând aici mult aşteptata explorare a planetei Marte.

Agenţia spaţială americană a format deja o echipă al cărei obiectiv principal este acela de a clădi o bază care se va numi Earth-moon libration point 2 (EML-2).

Pentru realizarea acestui ambiţios deziderat, NASA va folosi cele mai puternice sisteme de lansare şi transport spaţial din dotarea sa, respectiv Space Launch System şi Lockheed Martin Orion Multi-Purpose Crew Vehicle.

Conform unui document oficial remis de Lunar University Network for Astrophysics Research Centre (LUNAR) Centre de la Universitatea Colorado din Boulder, baza EML-2 se va constitui într-un avanpost pentru astronauţi, care vor reuşi astfel să călătorească prin spaţiu pe o distanţă cu 15% mai mare decât cea parcursă de membrii ultimei misiuni spaţiale Apollo.

” Este o realizare extrem de interesantă şi importantă atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi din punct de vedere al istoriei explorărilor spaţiale. Conceptul misiunii noastre este unic şi oferă posibilitatea unor activităţi în premieră, care se vor desfăşura în afara orbitei planetei noastre”, declară Jack Burns, directorul LUNAR.

Timp de peste un an, cercetătorii din cadrul LUNAR au colaborat cu specialiştii care activează în compania Lockheed, pentru a găsi cele mai eficiente mijloace pentru încheierea cu succes a acestui ambiţios proiect.

Misiunea va oferi o bază pentru navetele de tip Orion şi va ajuta cercetătorii să studieze efectele radiaţiei cosmice, precum şi al radiaţiei solare, asupra echipajului uman în condiţiile protecţiei oferite acestora de echipamentele moderne cu care sunt dotate navetele Orion.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase