Conform unui studiu efectuat de o echipă de cercetători germani şi elveţieni, persoanele care consumă alimente de pe farfurii de culoare roşie şi beau din recipiente de aceeaşi culoare reduc consumul cu până la 40%.
Oamenii de ştiinţă afirmă că acest lucru s-ar putea datora faptului că această culoare este de obicei asociată cu ideea de pericol.
Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 41 de studenţi. Aceştia au fost rugaţi să bea ceai din căni roşii şi albastre, iar ulterior cercetătorii au descoperit că cei care au folosit cănile roşii au băut cu 44% mai puţin decât studenţii care au folosit cănile albastre.
În cea de-a doua parte a studiului, 109 persoane au primit o farfurie de culoare albă, roşie sau albastră pe care erau aşezaţi 10 covrigei. Persoanele care au primit farfuria roşie au consumat mai puţini covrigei decât voluntarii din care au primit farfuriile albe sau albastre
Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Appetite. Ursula Arens, reprezentanta British Dietetic Association, a declarat că rezultatele s-ar putea datora faptului că „oamenii asociază culoarea roşie cu ideea de pericol”.
Sursa: Daily Mail