În cadrul unui proiect susţinut de Ministerul de Justiţie, roboţii vor fi testaţi anul viitor, timp de o lună, la penitenciarul din Pohang, la sud-est de Seoul.
Roboţii sunt programaţi pentru patrularea pe coridoarele instituţiilor de corecţie şi monitorizarea condiţiilor din celule. În cazul în care înregistrează mişcări bruşte şi neobişnuite, precum comportamente violente ale deţinuţilor, ei anunţă imediat personalul uman.
Spre deosebire de sistemele de supraveghere video care monitorizează celulele, roboţii sunt programaţi să analizeze diferite activităţi şi mişcări, identificând comportamentele anormale.
De asemenea, în situaţii de urgenţă, robotul poate fi utilizat pentru a facilita comunicarea dintre gardieni şi deţinuţi.
Gardienii s-au arătat mulţumiţi de noua invenţie, având în vedere că roboţii au potenţialul de a le face munca mai uşoară, mai ales pe timp de noapte.
În ceea ce priveşte deţinuţii, aceştia nu au de ce să îşi facă probleme. Roboţii nu au fost creaţi pentru a-i calma pe cei violenţi, ci doar pentru a monitoriza. Mai mult, în cazul în care deţinuţii sunt în pericol, roboţii vor ajuta la contactarea de urgenţă a personalului uman.
În plus, cercetătorii le-au dat roboţilor un aspect care să-I facă să pară prietenoşi şi binevoitori pentru cei din spatele gratiilor.
Sursa: The Wall Street Journal