„Caracteristicile de zbor sunt foarte bune, aparatul fiind uşor de manevrat. Dacă manşa de pilotaj nu este mişcată, multicopterul planează deasupra punctului în care se află”, a comentat Senkel la finalul primului zbor cu acest aparat, care a durat aproximativ 90 de secunde.
Inventatorii de la e-volo, compania germană care a conceput multicopterul electric, consideră că acest aparat ar putea constitui viitorul zborului personal. Aceştia afirmă că a pilota un multicopter este la fel de uşor ca a conduce o maşină. Aparatul de zbor poate fi controlat cu un simplu joystick, coordonarea celor 16 motoare fiind efectuată automat de computerele de bord.
Multicopterul conceput de cei de la e-volo cântăreşte aproximativ 80 de kg, folosind 16 elice pentru a se deplasa prin aer. Momentan, prototipul poate efectua călătorii de maxim 30 de minute, iar cei de la e-volo spun că aparatul poate funcţiona chiar şi în cazul în care 4 din cele 16 motoare cedează. Spre deosebire de alte aparate de zbor cu elice, multicopterul permite utilizatorilor săi să folosească o paraşută de siguranţă.
Creatorii aparatului au apelat la un acumulator de litiu pentru alimentarea cu energie electrică, estimând că electricitatea necesară pentru o oră de zbor costă doar 6 euro.
Specialiştii de la e-volo afirmă că, pe măsură ce tehnologia bateriilor va progresa, aparatul va putea efectua zboruri cu o durată de câteva ore. Aceştia promit că în doar câţiva ani aparatul va fi disponibil pe piaţă la un preţ accesibil, transformând în realitate visul celor ce îşi doresc să deţină un aparat de zbor personal.
Sursa: e-volo