Un recent studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul Universitar din Londra (UCL) a relevat faptul că acele persoane care sunt mai sociabile în general tind să aibă amigdalele cerebrale mai mari, în timp ce aceia care socializează mult în mediul online prezintă creşteri în volum ale altor zone cerebrale precum sulcusul temporal superior (STS) drept, gyrusul temporal median stâng şi cortexul entorhinal drept. STS este partea creierului care ne ajută să recunoaştem emoţiile altor oameni, gyrusul temporal median este implicat ân reacţiile noastre la aceste emoţii, iar cortexul enthorinal are o legătură strânsă cu memoria.
Studiul cercetătorilor bitanici a inclus 125 de studenţi. Aceştia au fost examinaţi, iar rezultatul RMN a fost coroborat cu numărul de prieteni ai fiecăruia atât din lumea reală, cât şi de pe Facebook. După identificarea legăturii dintre ariile mărite ale creierului şi prietenii de pe reţeaua de socializare, alţi 40 de studenţi au fost examinaţi, pentru a confirma rezultatul obţinut: există o corelaţie între intensitatea activităţii de socializare online şi dimensiunile anumitor porţiuni ale creierului.
„Este posibil să existe şi un al treilea factor care conduce totul, care operează modificările creierului în funcţie de numărul de prieteni. Rezultatul obţinut nu este capabil să ne spună întreaga poveste, însă ne poate răspunde la o serie de întrebări importante”, a declarat Gearing Rees, membru al UCL.
Sursa: Techland