Descoperă Moara de hârtie şi Casa Memorială Gellu Naum

30 09. 2011, 00:00

Excursia este organizată in memoriam Gellu Naum, deoarece pe 29 septembrie se împlinesc 10 ani de când marele scriitor suprarealist a părăsit această lume.

Excursia va începe cu vizitarea Casei Memoriale în care Gellu Naum (1 august 1915 – 29 septembrie 2001) a scris şi a locuit o parte din viaţă. Veţi asculta întâmplări adevărate din viaţa de zi cu zi a lui Gellu Naum, povestite de tanti Marioara, cea care ani de zile a fost martor la multe episoade din viaţa familiei Naum.

„Nu există decât eternitatea (?) din care viaţa este o formă, un accident. Iubesc acest accident. Când spun eternitate mă gândesc la ceea ce curge, la fluviu şi acest accident sunt eu, încântat şi îmi pare bine de cunoştinţă.” – Gellu Naum

Excursia va continua cu vizitarea Atelierului – Muzeu Moara de hârtie, o iniţiativă de promovare a meşteşugurilor manufacturiere. Veţi face o incursiune prin istorie şi veţi afla informaţii extrem de interesante despre începuturile hârtiei în România şi în lume, despre legătoria de carte şi tiparul manual. Veţi avea ocazia să vedeţi echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tipărituri vechi, dar şi să ascultaţi poveştile din jurul lor. Apoi, veţi lua parte la un atelier de tipar înalt, unde veţi tipări singuri un fragment dintr-o poezie scrisă de Gellu Naum, pe o coală de hârtie realizată manual la Moara de hârtie.

Despre Comana
Comana se află în Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejată din Câmpia Română, cunoscută în special pentru rezervaţiile de bujor şi ghimpe. Parcul Natural Comana se intinde pe 25.000 de hectare şi cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana. Este a doua zonă umedă a României ca biodiversitate, după Delta Dunării.

TRANSPORTUL LA COMANA SE VA FACE CU MAŞINILE PERSONALE; CEI CARE NU AU MAŞINĂ VOR PARTICIPA PRIN AMABILITATEA CELOR CU MAŞINI, ÎN FUNCŢIE DE LOCURILE DISPONIBILE. Organizarea pe maşini va fi făcută de fundaţie.

Plecarea din Bucureşti (Parcul Carol) va avea loc la ora 10:00 şi evenimentul se va termina în jurul orelor 14:00.

Vă puteţi înscrie aici.

(Foto: Dan Perşinaru)