O pastilă administrată de trei ori pe zi „şterge” ridurile, susţin inventatorii săi

23 09. 2011, 11:59

Creatorii pastilelor spun că acest tratament antirid este primul care combate ridurile din straturile profunde ale pielii.

Testarea produsului echipei lui John Casey, reprezentant al laboratoarelor Unilever, a fost făcută de 4 grupe de cercetători din Franţa, Anglia şi Germania şi a inclus 480 de voluntare - femei aflate la menopauză.

Rezultatele au indicat că în cazul femeilor care au primit tratamentul, ridurile de la ochi s-au micşorat cu 10-30 la sută, comparativ cu cele care au primit un placebo şi la care nu s-a înregistrat nicio schimbare.

Specialiştii francezi au realizat şi biopsii, prelevând fragmente ţesuturi din piele, de la adâncimea de patru milimetri; aceste teste au fost realizate pe 110 femei, înainte şi după studiu, pentru a evidenţia diferenţele.

Cum funcţionează?
La femei, producţia de estrogen scade odată cu vârsta şi enzimele numite proteaze devin mai active, reducând spongiozitatea pielii prin îndepărtarea colagenului mai repede decât ar putea fi înlocuit. De asemenea, anumiţi receptori de estrogen implicaţi în producerea colagenului devin mai puţin activi. Astfel, pielea devine mai puţin flexibilă şi mai ridată.

Pentru a stimula aceste gene să intensifice sinteza colagenului, cercetătorii au creat aceste extracte bogate în vitamia C şi E, izoflavone din soia, licopen din tomate şi acizi polinesaturaţi omega-3, proveniţi din uleiul de peşte.

Ce este pastila antirid?
Conceptul din spatele alimentaţiei alcătuite pe baze genetice susţine reintroducerea în dietele moderne a unor alimente pe care strămoşii nostri le consumau. Cea mai bună dovadă este faptul că multe dintre aceste alimente au efecte asupra principalelor gene care păstrează organele şi ţesuturile sănătoase, reducând totodată inflamaţiile.

Combinaţia creată de Unilever include izoflavone din soia, care activează receptorii de estrogen pentru a produce colagen. Un alt ingredient al pastilei antirid, acidul polinesaturat omega-3, provenit din uleiul de peşte, activează gena PPAR care reglează sinteza colagenului. Vitaminele C şi E, dar şi licopenul întreţin sănătatea ţesuturilor.

Rezultatele preliminare de la Unilever sugerează că activarea acestor gene principale determină şi activarea altor gene care codifică sinteza unor proteine esenţiale pentru sănătatea pielii.
Produsul va fi lansat luna viitoare în 44 de centre spa din Marea Britanie, Spania şi Canada. Compania nu are nevoie de aprobare pentru a comercializa acest produs, deoarece extractele din care este obţinut sunt deja în uz, iar compania nu pretinde că aceste pastile sunt benefice pentru sănătate.

Sursa: New Scientist