Home » D:News » Exerciţiul fizic poate fi benefic pentru pacienţii care suferă de cancer

Exerciţiul fizic poate fi benefic pentru pacienţii care suferă de cancer

Exerciţiul fizic poate fi benefic pentru pacienţii care suferă de cancer
Publicat: 12.08.2011
Toţi pacienţii care se tratează de cancer ar trebui să fie sfătuiţi să facă săptămânal mişcare, timp de două ore şi jumătate, susţine un raport elaborat de organizaţia Macmillan Cancer Support.

Specialiştii spun că ideea conform căreia oamenii ar trebui să se odihnească după tratamentul împotriva cancerului este una învechită.

Noile cercetări arată că exerciţiile pot reduce riscul de a muri de cancer şi minimalizează efectele secundare ale tratamentului.

Acum, cei de la departamentul de sănătate al UK susţin că iniţiativele la nivel local i-ar putea ajuta pe aceşti oameni să facă mişcare.

Rapoartele celor de la Macmillan arată că, din cei două milioane de oameni trataţi pentru cancer, 1,6 milioane nu fac destulă mişcare.

Specialiştii spun că pacienţii adulţi ar trebui să facă 150 de minute de mişcare, pe săptămână, aceste exerciţii fiind benefice atât în timpul, cât şi după tratamentele împotriva oricărui tip de cancer. În acest fel ei, combat atât oboseala, cât şi o eventuală creştere în greutate.

Specialiştii au anunţat că mişcarea nu sporeşte oboseala, îl face pe pacient să fie mai energic şi să scade risul apariţiei bolilor de inimă sau a osteoporozei. Cel mai important aspect, spun specialiştii, este acela că, făcând mişcare, există şanse mari de a împiedica o revenire a cancerului.

Cercetări anterioare au dovedit că exerciţiile fizice, efectuate la un nivel recomandat de doctori, pot reduce riscul reapariţiei cancerului la sân cu 40%. În cazul cancerului de prostată, riscul de a muri în urma acestei boli poate fi redus, prin exerciţiu fizic, cu până la 30%.

Pacienţii care suferă de cancer intestinal au cu 50% mai multe şanse de supravieţuire dacă fac 6 ore de activitate fizică moderată pe săptămână.

Mulţi specialişti susţin ideea conform căreia cele mai simple activităţi, precum grădinăritul, plimbatul sau înotul, ar putea prelungi durata de viaţă a celor care suferă de cancer.

Cu toate acestea, există şi alţii care au păreri rezervate, lucru lesne de înţeles în condiţiile în care cancerul evoluează diferit la fiecare persoană în parte.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase