Mulţi oameni o evită, considerând că are un gust prea puternic
şi că este greu de mestecat. Însă carnea de capră este descrisă
adesea ca având un gust care seamănă cu o combinaţie între miel şi
vită, fiind apreciată în bucătăria caribiană şi indiană.
Specialiştii spun că este una din cele mai bune alternative,
având un conţinut scăzut de colesterol şi fiind bogată în fier. În
plus, carnea de capră este mai puţin grasă decât cea de pui şi are
cam acelaşi conţinut caloric cu aceasta.
În ultimii 10 ani, în Marea Britanie, s-a observat o creştere a
consumului de carne de capră. În prezent, există 15 ferme
comerciale de profil, existând mai bine de 150 de crescători la
nivel naţional.
Carnea de capră poate fi preparată în diverse moduri: sub formă
de tocană, de friptură la cuptor sau la grătar, de mâncăruri cu
carne tocată, poate fi prăjită sau conservată.
În afară de faptul că este un aliment sănătos, comparativ cu
carnea provenită de la alte animale, carnea de capră este şi mai
ieftină, în Marea Britanie costând cca. 9 lire sterline
(aproximativ 12 euro) kilogramul.
Sursa: Mail Online