Carne de veveriţă în meniul unui restaurant din Edinburgh
Angajaţii bistroului din centrul capitalei Scoţiei au declarat că veveriţele gri au fost ucise pentru a proteja veveriţele roşii scoţiene. Astfel, se explică gestul lor de a le introduce ca fel principal.
Asociaţiile de protecţie a animalelor sunt împărţite în ceea ce priveşte consumul de carne de veveriţă.
Proprietarul localului, Richard Alexander, susţine că această carne a fost ţinută în aer liber, este slabă în grăsimi şi este de origine locală, astfel că planeta nu a fost poluată pentru a o transporta la restaurant.
Asociaţia pentru bunăstarea animalelor, OneKind, şi-a exprimat
îngrijorarea că această decizie ar putea duce la încurajarea
maltratării animalelor sălbatice, în timp ce Societatea Scoţiană de
Prevenire a Cruzimii faţă de Animale nu are obiecţii la adresa
consumului de carne de veveriţă, atât timp cât acestea sunt
capturate şi eutanasiate respectând normele din domeniu.
Patronul restaurantului susţine că în fiecare zi de când a fost
introdusă în meniu carnea de veveriţă, porţiile disponibile au fost
epuizate.
Sursa: BBC News