Lungimea degetelor îţi spune cât de predispus eşti la boli!
Astfel, dacă ai degetul arătător mai scurt decât inelarul, ai şanse mai mari să suferi de cancer de prostată, artrită, autism şi ADHD, dar şi să fii un sportiv mai bun.
Cercetătorii susţin că nivelul testosteronului, în comparaţie cu cel al estrogenului, influenţează atât dezvoltarea sexuală şi metabolismul organismului, cât şi lungimea degetelor.
Chiar dacă există o legătură strânsă între hormonii prenatali şi lungimea degetelor, aceştia nu pot prezice cu exactitate care va fi viaţa pe care un individ o va avea.
Poţi să îţi faci singur testul care îţi poate dezvălui cât de sensibil eşti la anumite boli. Acesta este un exemplu de calcul al lungimii degetelor:
1. Măsoară-ţi degetul din vârf până la pliul de la baza acestuia, calculând cu exactitate lungimea.
2. Împarte apoi lungimea obţinută la măsurarea degetului arătător, la lungimea celui inelar.
La bărbaţi, degetul arătător tinde să fie mai mic decât cel inelar, în timp ce la femei ambele degete au aceeaşi lungime. Diferenţele sunt atât de mici, încât într-un studiu larg, rata medie a indicelui a fost de 0.98 la bărbaţi şi 1.0 la femei.
Femeile şi bărbaţii care au obţinut un indice mai mic decât 1, au avut şanse mai mari de a suferi de artrită faţă de cei care au avut indicele mai mare sau egal cu 1. Într-un alt studiu, bărbaţii care au avut un indice mai mare de 1 au prezentat o protecţie sporită împotriva cancerului de prostată faţă de cei cu un indice subunitar.
Femeile care au avut un indice mai mic de 0.97 au o abilitate sportivă mai mare decât cele care au obţinut un indice mai mare. Într-un studiu realizat de afacerişti, oamenii care au avut o rată mai mare de câştig au avut un indice mediu de 0.93. În schimb, cei care au obţinut o rată mică de câştig au obţinut un indice mediu de 0.98.
Acest test poate fi un indicator de risc pentru unele probleme
de sanătate, însă, pentru moment, nu este general acceptat de
cercetători.
Sursa:
Oregon Live