Ei spun că nucile sunt mai sănatoase decât alunele, migdalele
sau fisticul.
Dr. Joe Vinson, de la University of Scranton, a descoperit că,
dintr-o gamă de alimente similare – miezi de fructe uscate – nucile
au un nivelul de antioxidanţi de două ori mai mare decât
celelalte fructe înrudite.
Antioxidanţii găsiţi în nuci sunt de 2 – 15 ori mai puternici decât
vitamina E, una dintre cele mai bune „apăratoare” ale organismului
.
Nucile sunt cunoscute ca fiind alimente sănătoase şi nutritive, care conţin
proteine de înaltă calitate, o mulţime de vitamine şi minerale,
precum şi fibre dietetice.
De asemenea, ele nu conţin gluten – o substanţă la care unele
persoane prezintă intoleranţă.
Studii efectuate anterior au mai demonstrat că un consum regulat
al unor cantităţi mici de miez de nucă poate scădea riscul
apariţiei unor boli precum cele cardiace, a unor tipuri de cancer
sau a diabetului tip 2.
Conform dr. Vinson, nucile mai au un avantaj faţă de alune sau
migdale – ele sunt foarte gustoase şi fără a fi prăjite.
„Căldura cuptorului reduce calitatea antioxidanţilor. De aceea,
este bine ca oamenii să consume aceste alimente crude”, a declarat
cercetătorul.
Sursa: BBC