Carnea de peşte reduce riscul de orbire cu 50%
Oamenii care mănâncă peşte o dată sau de două ori pe săptămână,
au cu 50% mai puţine şanse să orbească. Cercetările au arătat că
acizii graşi omega-3 din peştii precum somonul, macroul şi tonul
previn pierderea vederii din cauza degenerării maculare.
William Christen, cercetător la Şcoala Medicală de la Harvard şi
totodată conducătorul acestui studiu, susţine că aceste beneficii
pot fi obţinute prin consumul de peşte cu carnea închisă şi
ton.
Degenerarea maculară apare, în general, la persoanele ce au depăşit
vârsta de 40 de ani, se manifestă treptat şi se datorează unor
leziuni ale retinei, care la început se vor observa sub forma unor
puncte mici, negre. Pe măsură ce boala avansează, vederea centrală
devine din ce în ce mai slabă.
Studiul celor de la Harvard a fost efectuat pe un eşantion de 38000
de femei şi confirmă rezultatele obţinute de cercetări precedente,
efectuate pe bărbaţi.
Sursa:
Sify