Dacă în statele U.E. culturile modificate genetic bat pasul pe
loc, în ţări precum Brazilia sau China consumul şi cultivarea
legumelor şi cerealelor modificate se află „pe val”, după cum
susţin cifrele din rapoartele emise de către International Service
for Acquisition of Agri-biotech Applications (ISAAA).
Acelaşi organism internaţional a anunţat că, la nivel mondial,
aproximativ 15 milioane de fermieri sunt deja adepţii cultivării
acestor controversate plante.
Modificările genetice s-au axat pe două direcţii: creşterea
rezistenţei la boli şi îmbunătăţirea toleranţei la erbicide.
Începând din 1996, când au fost introduse în cultură, şi până în
2010, suma suprafeţelor pe care au fost cultivate plante OMG a
depăşit un miliard de hectare la nivel planetar, adică mai mare
decât suprafaţa Chinei sau a Statelor Unite.
Jumătate din recolta de plante modificate genetic se obţine în SUA,
dar şi în ţările Asiei şi ale Americii Latine culturile OMG se
extind permanent.
Sursă: BBC News