INSTRUCŢIE INFERNALĂ: pătrunde în universul dur al cursurilor de pregătire a trupelor speciale!

16 02. 2011, 12:09

De la cele mai competitive şi mai brutale teste de pregătire subacvatică derulate în cadrul Cursului de Operaţiuni Subacvatice al Trupelor Speciale din Armata SUA şi până la cerinţele necruţătoare şi chinuitoare ale pregătirii Rangerilor Militari, Instrucţie Infernală este o incursiune extrem de dinamică prin acest infern cumplit care este instrucţia militară.

"Niciun alt program pe teme militare nu a mai prezentat vreodată într-un mod atât de autentic şi de sincer oamenii în uniformă. Instrucţie infernală îi va inspira şi captiva pe telespectatori, prezentându-le o perspectivă profundă şi reală asupra testelor fizice şi mentale impuse de instrucţia militară," a declarat Clark Bunting, preşedinte şi manager general al Discovery Channel şi preşedinte al Science Channel.

Programul ne dezvăluie eforturile uriaşe ale bărbaţilor şi femeilor care îşi doresc să facă parte din cele mai căutate unităţi de elită, printre care: Scafandrii în Trupele Speciale, Puşcaşii Marini pentru Misiuni de Recunoaştere, Paramedicii Forţelor Aeriene pentru Misiuni de Salvare, Trupele EOD ale Marinei, Lunetiştii Puşcaşilor Marini şi Rangerii Militari. Mai mult, noul serial prezintă întregul traseu emoţional al candidaţilor, care trebuie să traverseze aceste necruţătoare câmpuri minate ale testelor fizice şi psihologice, pentru a deveni cei mai buni dintre cei mai buni.

Instrucţie infernală este un program produs pentru Discovery Channel de 2 Roosters Media. Bobby Williams şi Al Edgington sunt producători executivi; Christo Doyle este producător executiv pentru Discovery Channel.



Scafandrii din Trupele Speciale
La cursul de Scafandrii în Condiţii Speciale destinat Trupelor Speciale ale Armatei SUA sunt primiţi doar cei mai buni soldaţi. Majoritatea şi-au demonstrat deja valoarea în luptă ca Rangeri Militari sau membri ai Beretelor Verzi. Acum, aceşti soldaţi din trupele de elită pentru operaţiuni speciale sunt supuşi unor provocări şi mai dure, pentru a deveni cei mai buni scafandri din lume, antrenaţi pentru condiţii de luptă. Timp de şase săptămâni, ei sunt testaţi în cele mai grele condiţii, în mediul subacvatic.
Pentru a câştiga mult-râvnita Insignă a Scafandrilor din Trupele Speciale, aceşti oameni îşi vor forţa la maximum limitele organismului. Unul din trei nu va rezista acestor condiţii de Instrucţie infernală.

Puşcaşii Marini pentru Misiuni de Recunoaştere
Puşcaşii marini trimişi în misiuni de recunoaştere sunt "ochii" şi "urechile" Corpului de Puşcaşi Marini. Fiind primii oameni care ajung în zona de conflict, în spatele liniilor inamicului, adună informaţii şi îndeplinesc misiuni care susţin întregul Corp. Motto-ul lor spune totul: "Rapid, silenţios, mortal". Dar, pentru a-ţi câştiga titlul de "Puşcaş Marin pentru Misiuni de Recunoaştere", trebuie să supravieţuieşti mai întâi unui test faimos şi extrem de dur: 12 săptămâni de pregătire pentru misiuni de recunoaştere. Puşcaşii marini sunt supuşi în bazin unor eforturi uriaşe, până aproape de pierderea cunoştinţei, apoi trebuie să se lupte cu rucsacii lor de peste 40 kg în valurile puternice ale Oceanului Pacific. Este un test de rezistenţă suprem, care solicită organismul până la limită şi formează soldaţi de elită, fără rival.


Paramedicii Forţelor Aeriene ale SUA
Paramedicii Forţelor Aeriene pentru Operaţiuni de Salvare sunt experţii cei mai bine instruiţi în misiuni de luptă, căutare şi salvare, din rândul Trupelor Speciale ale SUA. Când un pilot este doborât în spatele liniilor inamice, ei sunt specialiştii care nu se vor da în lături de la nimic pentru a-l salva. Supranumiţi "PJ's", ei sunt şi medici instruiţi în proceduri chirurgicale.
Pentru a deveni PJ, pregătirea completă durează peste doi ani. Încă de la începutul cursului, studenţii trebuie să supravieţuiască unui episod devenit celebru pentru duritatea sa: "Ziua de Instrucţie Prelungită". Niciun candidat nu poate rezista acestui test dacă nu e capabil să facă faţă exigenţelor extreme ale misiunii. Sunt 24 de ore de infern în stare brută: nimic altceva din orice alt curs de instrucţie pentru orice alt tip de trupe speciale nu poate rivaliza cu dificultăţile pe care le ridică doar această zi în sine. În final, numai nouă oameni din cei 100 înscrişi vor trece acest test, primind astfel permisiunea de a-şi continua pregătirea pentru a deveni PJ.

Şcoala de Rangeri Militari a SUA
Şcoala de Rangeri Militari a SUA este considerată cel mai dur curs din lume de pregătire pentru condiţii de luptă. Şcoala simulează stresul non-stop al războiului, pentru a forma lideri militari de elită. Timp de 61 zile şi nopţi, soldaţii dorm, în medie, trei ore pe noapte şi primesc o singură masă pe zi. Se antrenează continuu, derulând misiuni de câte 20 de ore fără pauză, în care străbat munţi, mlaştini şi păduri dese. Cei mai mulţi slăbesc câte 10 kg sau chiar mai mult înainte de sfârşitul cursului, iar mulţi nu reuşesc să îl termine sau se retrag pe parcurs. Un singur candidat din trei reuşeşte să îl încheie cu succes.


Trupele EOD ale Marinei
Tehnicienii Marinei experţi în Explosive Ordinance Disposal, pe scurt - EOD, sunt geniştii Marinei SUA: singurii experţi în bombe şi materiale explozibile care sunt calificaţi pentru operaţiuni speciale. Înainte ca o echipă EOD a Marinei să poată intra în luptă alături de Trupele Speciale, trebuie să treacă un ultim test. Este un curs de pregătire totală, care include cinci zile de misiuni cu factor de stres ridicat, derulate non-stop. E suficient ca un singur om să facă o mişcare greşită sau să se lase copleşit de oboseală sau lipsă de concentrare, pentru ca întreaga echipă să eşueze. Echipa care supravieţuieşte acestui curs de pregătire va rămâne împreună, ca formaţiune certificată pentru operaţiuni speciale.

Lunetiştii Puşcaşilor Marini
Lunetiştii Puşcaşilor Marini sunt nişte legende vii în lumea trăgătorilor de elită, unde sunt recunoscuţi drept cei mai buni. Acesta este locul unde îşi învaţă meseria. Fiecare unitate trimite la acest curs de pregătire doar cei mai buni oameni, dar, cu toate acestea, în medie unul din trei nu va reuşi. Ca să devii puşcaş marin lunetist, ai nevoie de un nivel de disciplină pe care puţini ar putea spera să îl atingă vreodată. Aceşti oameni trebuie să aştepte ore în şir, în cele mai cumplite condiţii, având, în final, doar câteva secunde la dispoziţie pentru a trage.