O holograma este cea mai noua vedeta pop a japonezilor (FOTO/VIDEO)

15 11. 2010, 13:48

"Botezata" Hatsune Miku, artista virtuala a cucerit furtunos scena muzicala nipona, acolo unde concertele sale vand negresit toate biletele si umplu sali intregi de fani galagiosi care o adora.



Miku este un avatar digital creata de compania tehnologica japoneza Crypton Future Media, pe care clientii o pot cumpara si apoi programa sa interpreteze orice cantec pe computerul lor. Se presupune ca Miku are varsta de 16 ani si o inaltime de 1,57 de metri, insa creatorii ei nu au dat in vileag prea multe despre "personalitatea" ei.



Vocea personajului a fost realizata prin mostre vocale ale actritei Saki Fujita. Cu ajutorul programului de sintetizare vocala Vocaloid, de la Yamaha, cu ajutorul unui singur sunet extras din mostre se pot crea intregi cuvinte si fraze.



Muzica si imaginea lui Miku s-au dovedit atat de populara, incat "artista" a pornit intr-un turneu prin Japonia, organizand concerte care aduna mii de fani entuziasti, ce o ovationeaza ca pe o persoana reala.

Este pentru prima oara cand o holograma este folosita in acest fel pe o scena, miscandu-se si zbatandu-se intocmai asemenea unei adevarat pop star. Miku a devenit atat de iubita incat are deja un fan club, pagina de Facebook precum si propria coperta de album. De asemenea, a aparut intr-un numar de episoade de tip anime, show-ri TV foarte populare in Japonia.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: