Galbenusul de ou: mai periculos decat fast food-ul?

02 11. 2010, 13:36

Mai mult decat atat, autorii studiului merg pana intr-atat incat afirma ca banalul galbenus din ou este un aliment mai nociv chiar decat mediatizatele produse de tip fast food.

Cei trei cercetataori sustin ca galbenusul contine intre 215-275 miligrame de colesterol, in functie de marimea oului. In contrast, majoritatea produselor fast food nu contin mai mult de 150 miligrame de colesterol.

Studiul, foarte controversat in randul oamenilor de stiinta canadieni, a fost autorizat de catre David Spence din partea Universitatii Western Ontario, David Jenkins din partea St. Michael's Hospital din Toronto, experti in studierea infarctului miocardic, alaturi de Jean Davignon, un reputat expert in dinamica colesterolului.

Autorii sustin ca diabeticii care consuma cate un ou pe zi, risca sa dubleze sansele aparitiei unei boli cardiovasculare, comparativ cu diabeticii care servesc la masa un singur ou pe saptamana.

"Nu exista niciun dubiu asupra albusului, care ramane, in continuare, una dintre cele mai importante surse de proteine de calitate. Galbenusul, in schimb, nu ar trebui mancat sub nicio forma de catre persoanele adulte care au predispozitie genetica la afectiuni cardiovasculare", mai afirma autorii.

Sursa: ScienceDaily