Mai mult decat atat, autorii studiului merg pana intr-atat incat
afirma ca banalul galbenus din ou este un aliment mai nociv chiar
decat mediatizatele produse de tip fast food.
Cei trei cercetataori sustin ca galbenusul contine intre 215-275
miligrame de colesterol, in functie de marimea oului. In contrast,
majoritatea produselor fast food nu contin mai mult de 150
miligrame de colesterol.
Studiul, foarte controversat in randul oamenilor de stiinta
canadieni, a fost autorizat de catre David Spence din partea
Universitatii Western Ontario, David Jenkins din partea St.
Michael’s Hospital din Toronto, experti in studierea infarctului
miocardic, alaturi de Jean Davignon, un reputat expert in dinamica
colesterolului.
Autorii sustin ca diabeticii care consuma cate un ou pe zi, risca
sa dubleze sansele aparitiei unei boli cardiovasculare, comparativ
cu diabeticii care servesc la masa un singur ou pe saptamana.
„Nu exista niciun dubiu asupra albusului, care ramane, in
continuare, una dintre cele mai importante surse de proteine de
calitate. Galbenusul, in schimb, nu ar trebui mancat sub nicio
forma de catre persoanele adulte care au predispozitie genetica la
afectiuni cardiovasculare”, mai afirma autorii.
Sursa: ScienceDaily