De asemenea, lipsa „combustibilului” matinal produce cresteri
ale nivelului insulinei in sange, fenomen care, cu timpul, poate
duce la aparitia diabetului.
Cel mai mare risc este intalnit in randul celor sareau peste
micul dejun in copilarie si au pastrat acest
obicei si la varsta adulta.
Unul dintre motivele pentru care renuntarea constanta la micul
dejun e periculoasa pentru sanatate este, cred specialistii, faptul
ca persoanele respective sunt mai inclinate sa compenseze lipsa
mesei de dimineata mancand mai tarziu, in cursul zilei, gustari
nesanatoase si mai ales dulciuri.
Rezultatele studiului, publicate in American Journal of Clinical
Nutrition, arata si ca lipsa constanta a mesei de dimineata
modifica felul in care se depoziteaza rezervele de grasime in
corp.
De asemenea, ii poate face oameni sa manance la ore neregulate,
in afara orarului obisnuit al meselor – care si-a
dovedit valabilitatea in timp – si, in general, apare ca un indiciu
al unui stil de viata nesanatos si dezordonat.
Rezultatele au fost obtinute de cercetatorii de la Universitatea
din Tasmania, Australia, care au urmarit 2.184 voluntari pe o
perioada de peste 20 de ani.
Sursa: Mail Online