A trecut flacara violet… Au aparut cartofii violeti!
Soiul de cartofi inventat de catre cercetatorii din cadrul Universitatii din Colorado a primit pomposul nume de Purple Majesty si a creat deja furori pe pietele agroalimentare. Cartofii violeti nu difera cu nimic la gust de rudele lor "normale", dar isi pastreaza culoarea violet intens, indiferent daca sunt prajiti, copti, fierti sau facuti piure
.
Ca un bonus neasteptat, cartofii contin cantitati mari de
antocianine, substantele cheie care le dau coloritul unic.
Atocianinele au fost extrase prin inginerie genetica din afine,
mure si patlagele vinete.
Atocianinele sunt antioxidanti puternici care protejeaza celule de
diferite forme de cancer. Conform medicilor nutritionisti, omul
modern care traieste "asaltat" de stres, poluare si alimentatie
nesanatoasa, trebuie neaparat sa consume zilnic alimente bogate in
atocianine.
Cele peste 400 de tone de cartofi violeti scoase la vanzare in
toamna acestui an, in SUA si Scotia, s-au vandut in timp
record.
Sursa: DailyMail