Sarea “buna” reduce hipertensiunea arteriala
Cu toate acestea, o echipa de specialisti olandezi a descoperit
recent un tip de sare naturala al carei consum duce, in mod
paradoxal, la scaderea tensiunii arteriale. Secretul sarii
respective rezida in calitatea potasiului pe care il contine,
acesta find un mineral care imbunatateste circulatia
sangvina.
La ora actuala, bolile cardiovasculare sunt in crestere in
majoritatea tarilor occidentale, unde doar 20-30% din populatie
prezinta o presiune sanguina optima. Dieta si stilul de viata joaca
un rol deosebit de important in evolutia in timp a hipertensiunii
arteriale. Daca ingeram mult sodiu in defavoarea potasiului, acest
dezechilibru duce automat la cresterea tensiunii arteriale.
Sarea ideala pentru consum este aceea in care proportia de potasiu
este superioara celei de sodiu. Acestea sunt concluziiile expuse de
catre o echipa de cercetatori olandezi din cadrul Universitatii
Wageninges.
Sursa: Science Daily