Accidentul petrolier din Golful Mexicului va omori planeta in 2010?

15 07. 2010, 13:23

Tragedia din Golful Mexic este, oricum, cel mai mare dezastru ecologic al secolului XXI. Evenimentul "apocaliptic" ce se prefigureaza ar fi rezultatul unei "mega-bule de metan" care se va ridica in scurt timp din patul oceanic si va cauza o serie de explozii, tsunami-uri, furtuni otravite si alte fenomene distructive, ce vor pune capat vietii asa cum o stim.

"Operatiunea de forare subacvatica Deepwater Horizon a companiei petroliere britanice BP s-ar putea sa fi declansat o apocalipsa geologica ireversibila, in cascada, ce va culmina cu prima extinctie in masa a vietii pe Terra din ultimele milioane de ani", sustine Aym. Tot el adauga ca dezastrul planetar care ni se pregateste va consta in aparitia unor mari fisuri in podeaua oceanica, cresterea de nivel a acesteia si rabufniri consistente de metan si alte gaze in apele planetei.

Aym sustine ca la aproximativ 15 kilometri distanta de zona de lucru a proiectului Deepwater Horizon, se afla deja o fisura lunga de mai multe zeci si chiar sute de metri, ce "sangereaza" petrol si gaz metan. Noi crapaturi asemanatoare ar fi aparat la o distanta de mai putin de 50 de kilometri de acest epicentru.

Exista voci care spun ca nivelul patului oceanic dimprejurul sondei BP a crescut deja, uluitor, cu aproximativ noua metri, din cauza presiunii exercitate. Doctorul John Kessler, de la Universitatea A&M din Texas, a calculat ca ruptura oceanica elibereaza in apa 60% petrol si 40% metan. Cantitatea normala de metan eliberata in asemenea situatii ar trebui sa fie de aproximativ 5%.

Ayms scoate in evidenta ca o distrugere similara, cauzata de metan, s-a mai intamplat in trecutul foarte indepartat; este vorba despre extinctia din Permian, eveniment petrecut in urma cu 251 de milioane de ani, atunci cand, asa cum le place biologilor sa spuna, "au murit marile". Sursa estimata a acelui armaghedon? Golful Mexic de astazi. Sau, cel putin, asa pretinde Aym, care sustine ca mass-media nu mentioneaza nimic despre situatia din Atlantic, fiindca orice acces la fata locului si la informatii privind starea de fapt din Golf a fost restrictionat, incalcarile fiind penalizate cu amenzi uriase.

Sursa: The Register

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: