Zeul Tunetului va distruge tinte de pe alte continente

13 07. 2010, 13:18

Prototipul, aflat inca in testari, tinde sa fie primul avion din clasa "Stealth" de tip "Unmanned Combat Air Vehicle", complet autonom si pe deplin capabil sa execute lovituri precise la distante foarte mari, producatorii sai din cadrul BAE Systems afirmand ca avionul viitorului va putea distruge tinte aflate chiar pe alte continente.

Costul unui singur avion Taranis va depasi uriasa suma de 143 milioane lire sterline, estimata initial, dar producatorii sai declara ca sunt pe cale sa convinga Ministerul Apararii din Marea Britanie sa investeasca masiv in noua generatie de avioane stealth fara pilot. Taranis este invizibil pe radare, iar designul sau neobisnuit ofera posibilitatea de a atinge viteze foarte mari, acoperind astfel distante uriase.

A fost proiectat sa transporte atat rachete cu raza lunga de actiune, cat si bombe de mare putere. Specialistii care l-au proiectat afirma ca Taranis poate fi controlat din orice punct de pe glob, prin intermediul comunicatiilor cu ajutorul satelitilor.

]Planul pentru construirea lui Taranis a inceput in anul 2006, creatorii sai sustinand ca va fi un avion mult mai sofisticat si mai avansat decat avioanele de vanatoare din dotarea U.S. Army. Motoarele lui Taranis vor fi proiectare si produse de catre celebrul concern Rolls Royce, iar primele zboruri experimentale vor fi efectuale la inceputul anului 2011.

Sursa: DailyMail



CITESTE SI: