O substanta chimica ne-ar putea impiedica sa mai mancam de placere

05 07. 2010, 12:48

Substanta, o peptida produsa natural de organismul uman, ar putea pava drumul spre o noua clasa de medicamente pentru dieta, capabile a-i ajuta pe oameni sa piarda din kilogramele nedorite fara efecte secundare neplacute.

Ideea de baza a tratamentului ar consta in stoparea consumului de mancare din placere si nu de foame. Aceeasi tehnica ar putea fi intrebuintata in tratarea dependentei de alcool si de droguri, sunt de parere cercetatorii Universitatii din Manchester, cei care au descoperit substanta.

Peptida functioneaza prin influentarea centrilor de recompensa din creier, care se declanseaza atunci cand o persoana se bucura de o gustare sau de o tigara. Testele au demonstrat ca substanta blocheaza aceste regiuni cerebrale, reducand starea de bine data de procesul hranirii.

Un produs sintetic, denumit Rimonabant, ce actiona la randul sau asupra creierului pentru a reduce senzatia de foame, a fost dezvoltat cu sase ani un urma si catalogat ca tratament anti-obezitate. Dar se pare ca acesta crestea riscul de depresie si gandurile sinucigase, motiv pentru care a fost retras de pe piata.

Sursa: Dailymail

Sursa foto: Bigstockphoto

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: