Culmea snobismului: carne de leu la restaurant
Ancheta aflata in derulare, a descoperit, de fapt, o afacere
murdara in care sume de bani deloc neglijabile rezultate din
vanzarea portiilor de friptura din leu, ajungeau in conturile
patronilor controversatelor "ferme de lei" din Africa de Sud,
incurajandu-i astfel sa continuie oribilul comert cu vietile si
carnea trupurilor leilor ucisi de vantorii bogati.
La originea scandalului se afla asa numita forma de "vanatoare la
nada". Leii sunt, de cele mai multe ori, capturati in salbatice cu
tranchilizante, dupa care sunt detinuti si crescuti in conditii
degradante pentru a fi mai apoi folositi in partide crude de
vantoare in care nevinovatele animale ajung sa fie ucise cu
sageti.
Autoritatile americane s-au declarat consternate si de faptul ca
oamenii plateau sume piperate pentru o friptura sau un hamburger de
leu, in conditiile in care carnea unor animale hiper-carnivore
precum leii este improprie consumului uman, prezentand un grad
ridicat de toxicitate.
"Nu mi-am inchipuit vreodata ca daca servim oamenilor carne de leu,
se va ajunge la un astfel de scandal. Cand unul dintre asociatii
mei sud-africani mi-a oferit prima data carne de leu la cuptor, am
gustat din pura curiozitate. Nu am patit nimic si le-am dat si
membrilor familiei mele sa guste. Oricum, imi parveneau cantitati
mici de carne si nu am intentionat niciodata sa devenim celebri
prin asta. Carnea era preparata in mod igienic si nu am primit pana
acum plangeri. Cu toate acestea, ne cerem scuze tuturor celor care
se simt afectati de acesta situatie", declara Jimmy Stewart,
patronul restaurantului Spoto's Steak Joint II din Dunedin,
Florida.
Sursa: WildlifeExtra
DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!