Culmea snobismului: carne de leu la restaurant

14 06. 2010, 08:00

Ancheta aflata in derulare, a descoperit, de fapt, o afacere murdara in care sume de bani deloc neglijabile rezultate din vanzarea portiilor de friptura din leu, ajungeau in conturile patronilor controversatelor "ferme de lei" din Africa de Sud, incurajandu-i astfel sa continuie oribilul comert cu vietile si carnea trupurilor leilor ucisi de vantorii bogati.

La originea scandalului se afla asa numita forma de "vanatoare la nada". Leii sunt, de cele mai multe ori, capturati in salbatice cu tranchilizante, dupa care sunt detinuti si crescuti in conditii degradante pentru a fi mai apoi folositi in partide crude de vantoare in care nevinovatele animale ajung sa fie ucise cu sageti.

Autoritatile americane s-au declarat consternate si de faptul ca oamenii plateau sume piperate pentru o friptura sau un hamburger de leu, in conditiile in care carnea unor animale hiper-carnivore precum leii este improprie consumului uman, prezentand un grad ridicat de toxicitate.

"Nu mi-am inchipuit vreodata ca daca servim oamenilor carne de leu, se va ajunge la un astfel de scandal. Cand unul dintre asociatii mei sud-africani mi-a oferit prima data carne de leu la cuptor, am gustat din pura curiozitate. Nu am patit nimic si le-am dat si membrilor familiei mele sa guste. Oricum, imi parveneau cantitati mici de carne si nu am intentionat niciodata sa devenim celebri prin asta. Carnea era preparata in mod igienic si nu am primit pana acum plangeri. Cu toate acestea, ne cerem scuze tuturor celor care se simt afectati de acesta situatie", declara Jimmy Stewart, patronul restaurantului Spoto's Steak Joint II din Dunedin, Florida.

Sursa: WildlifeExtra

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!