Un program de cercetare desfasurat la Universitatea din
Nottingham ii ajuta pe fermieri sa testeze animalele cu metode
moderne, in scopul ameliorarii raselor.
Prin acest program, crescatorii incearca sa contracareze
scaderea popularitatii carnii de miel – candva unul dintre cele mai
raspandite tipuri de carne din meniurile britanicilor – care a
devenit mai putin ceruta pe piata, pe motiv ca ar contine prea
multa grasime.
Cu ajutorul tomografiei, crescatorii aleg exemplarele de oi cu
carnea cea mai slaba (proportie mare de tesit muscular si proportie
mica de tesut adipos), pentru a le folosi la
reproducere, rezultatul, pe termen lung, fiind obtinerea unei carni
cu continut mai mic de grasimi.
Spre deosebire de modificarea organismelor animale prin
inginerie genetica, a carei utilizare este perceputa negativ de
catre populatie, programul desfasurat la Universitatea din
Nottingham este, practic, o selectie artificiala – un proces
desfasurat timp de milenii si prin care s-au obtinut rasele de animale domestice – dar mai precis
si mai rapid, datorita mijloacelor moderne utilizate.
Sursa: BBC
CITESTE SI: