Moda si costumul balurilor interbelice

17 05. 2010, 07:00

Se spune ca Bucurestiul dintre cele doua razboaie este locul unde s-au intamplat tot si toate. La baluri sau soiree-uri, in blockhausuri moderne sau in palate elegante, pe terasele sau in gradinile vechiului Bucuresti, se amestecau cu naturalete, exact ca in Bucurestiul de azi, fara sa-i deranjeze pe locuitorii vremii, contrastele si culorile vii, aromele si zgomotele unui oras mereu la confluenta dintre nou si vechi, dintre traditie si avangarda, lux si saracie, dintre ultima moda europeana si nostalgia influentelor orientale.

Pe 20 mai, va invitam la o calatorie in timp in Bucurestiul interbelic pentru a redescoperi savoarea balurilor, a soiree-urilor si eleganta studiata a domnilor si doamnelor de altadata. Vom face impreuna o incursiune in moda anilor 20 si 30, analizand costumul si eleganta celor doua decade interbelice, rochiile care se purtau, materialele preferate de doamne si domnisoare, machiajul si coafurile alese, produsele cosmetice pe care le foloseau si modalitatea in care isi asortau gentile si pantofii.

Azi un simbol al unui rafinament demult apus, moda si costumul Bucurestiului dintre cele doua razboaie se inspirau si imitau cele mai moderne si, uneori, extravagante tendinte. Tinerele tunse a la garcon, cu privirea seducatoare puternic conturata cu creion negru, roteau intre degete port-tigarete din fildes, etole din blana acopereau umerii lasati dezgoliti de rochii lungi, fara maneci, ce preluau adesea in croiul lor influente din liniile arhitecturii Art Deco, iar domnii oglindeau eleganta doamnelor, in fracuri negre sau smoching albastru inchis precum cerul noptii.

Data: 20 mai, 19:00
Taxa: 50 ron - taxa de participare include cafea si apa
Loc: Grand Hotel Continental (Calea Victoriei nr 56)
Inscriere la - contact@victoriei.ro


Grand Hotel Continental se afla pe Calea Victoriei, un loc plin de istorie, centrul aristocratiei de la 1800. Cladirea în sine exista din 1886 si este proaspat restaurata, pastrandu-si însa structura clasica. De-a lungul timpului, hotelul a gazduit oaspeti de seama, printre ei numarandu-se si printul Napoleon, var al lui Napoleon al lll-lea, sosit într-o vizita diplomatica la regele Carol l de Hohenzollern. Tot aici a fost tinut ostatic si Osman Pasa, comandantul armatei otomane, luat prizonier la Plevna, în 1877. Astazi, Continentalul se prezinta ca un boutique hotel de 5 stele destinat admiratorilor artei si a stilului clasic, dornici de o experienta inedita.

Silvia Timofte a urmat studii de design de produs, design vestimentar, scenografie - Specializare in Design 3D/ Ceramica si Sticla. 2000 - 2002 la Wimbledon School of Art, Londra, Marea Britanie
Foundation Studies in Art and Design, precum si cursuri de bijutier si design de bijuterie la Armand Hammer United World College, New Mexico, SUA.
2008 Universitatea Populara Dalles - Curs Tehnologie Moda - Croitorie
2002 - 2006 Institutul Bancar Roman, Facultatea de Management Financiar, Bucuresti, Specializare Finante - Banci